„Zbilja“ najbolja predstava na 34. Marulićevim danima, Nini Violić nagrada za najbolje glumačko ostvarenje

„Zbilja“ najbolja predstava na 34. Marulićevim danima, Nini Violić nagrada za najbolje glumačko ostvarenje

Najboljom predstavom u cjelini na 34. Marulićevim danima proglašena je predstava Zbilja u produkciji Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu i režiji Tomislava Šobana u kojoj glume Nina Violić i Livio Badurina. Marula za najbolje glumačko ostvarenje dobila je nacionalna prvakinja Drame Nina Violić za ulogu u predstavi Zbilja.

U obrazloženju Nagrade za Zbilju kao najbolju predstavu u cjelini među ostalim se navodi: Scenski pokret je oštar, precizan i čini neizostavni dio predstave kako u vizualnom, tako i u značenjskom smislu. Dinamici izvedbe svakako doprinosi svjetlo koje je u neprestanoj komunikaciji s događajima na sceni, dok glumci kroz fizičke i umne zadatke daju publici priliku da svjedoči utjelovljenju zaista izuzetnog umjetničkog scenskog izraza. Koautor i dramaturg predstave je Marin Lisjak, kostimografiju potpisuje Gabrijela Krešić, glazbu Miro Manojlović, Natalija Manojlović suradnica je za scenski pokret dok je za svjetlosne kombinacije zadužen Luka Matić.

Od samog početka cilj nam je bio da uz repertoar Drame na glavnoj sceni osmislimo i pokrenemo prostor istraživanja i eksperimentiranja s formom i sadržajem, da otvorimo vrata i prozore nekim novim umjetničkim vjetrovima. Na to putovanje u nepoznato sam pozvala Ninu Violić i Livija Badurinu, s idejom da radimo beckettovsku predstavu za 21. stoljeće, a oni su predložili filmskog redatelja Tomislava Šobana koji nikada do tada nije režirao u kazalištu. Ubrzo smo shvatili da je njegova fascinacija radom fizičara Richarda Feynmana i za nas neistraženo područje. Zahvaljujemo na nagradi žiriju i svima koji su to prepoznali, rekla je ravnateljica Drame HNK u Zagrebu Nenni Delmestre.

Posljednja izvedba predstave Zbilja ove je sezone 15. svibnja u Tonskoj dvorani HNK-a u Zagrebu.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.