Za početak svibnja bogat i raznolik program u HNK Varaždin

Za početak svibnja bogat i raznolik program u HNK Varaždin

U četvrtak, 2. svibnja s početkom u 19,30 sati na Velikoj sceni igra najnovija uspješnica varaždinskog kazališta MAČKA NA VRUĆEM LIMENOM KROVU T. Williamsa u režiji Paola Tišljarića. Predstava radikalno i provokativno secira obiteljske odnose. Sam Williams o drami kaže kako mu je namjera bila prikazati autentični trenutak obiteljske krize u kojem na vidjelo izlazi ono najbolje i najgore od svakog člana, stvarajući međuigru živih ljudskih bića u grmljavinskom oblaku zajedničke krize. Za njega drama nije puko slovo na papiru, već „zamka za istinu autentičnog ljudskog iskustva“ lišena uglađenih zaključaka i lakih definicija. Ansambl predstave čine Hana Hegedušić, Karlo Mrkša, Robert Plemić, Sunčana Zelenika Konjević, Marko Cindrić, Elizabeta Brodić, Robert Španić te polaznici Kazališnog studija mladih. Više možete saznati OVDJE.

Trailer

TICHEK SE OŽENIL, nesvakidašnji glazbeno-scenski događaj, autorski projekt koji potpisuju Tim Hrvačanin i Damir Martinović Mrle na Veliku scenu dolazi u subotu, 4. svibnja s početkom u 19,30 sati. Predstavu izvode plesači i svirači Varaždinskog folklornog ansambla u režiji Tima Hrvaćanina, dok glazbu potpisuje Mrle. Ovom inovativnom umjetničkom suradnjom preispituju se koreografske i dramaturške konvencije glazbeno-scenske izvedbe folklora te se istražuju potencijali novih koreografskih i glazbenih ostvarenja u folkloru.Klasična folklorna izvedba uvijek teži izvornom predlošku u svakom segmentu izvedbe, od plesa i glazbe do nošnje i prikaza narodnih običaja. U predstavi Tichek se oženil folklorni ples izlazi izvan granica folklornog okvira te ulazi u dijalog s Mrletovim glazbenim opusom, od hitova i manje eksploatiranih pjesama grupe Let 3 do kazališnih i filmskih brojeva koje Mrle potpisuje s Ivankom Mazurkijević. Zakoračite u vikend uz etno tehno.

Za najmlađu publiku u nedjelju, 5. svibnja u 17,00 sati stiže predstava BASNE iz Kazališta Virovitica. Pet poznatih basni (Cvrčak i mravLisica i gavranLisica i rodaKornjača i zecMiš i lav) u kojima "životinje zbore k'o ljudi i svaka neku pouku nudi" u ovoj je predstavi prikazano na vedar i komičan način. Dinamična igra i brza izmjena scena odvija se u prepoznatljivoj maniri animiranih filmova pa garantira prijemčivost dječje publike. Kroz veselu igru, dopadljive likove, domišljatu režiju, maštovite kostime i šaroliku scenografiju, edukativan karakter predstave progovara na zabavan način. Pa tako autor ove vesele i duhovite dramatizacije i adaptacije u stihovima, Draško Zidar, poručuje: "Slušajte, djeco, mudrosti basne I mnoge stvari bit će vam jasne. Slušajte basne mudru notu Mudrosti nam svima treba u životu."

Ulaznice su dostupne putem online prodaje ili na blagajni Kazališta.

Kontakti: 042 200 250; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.