Golf više ne može biti bauk hrvatskog turizma

GOLF KONFERENCIJA

Golf kao sport ili rekreativna disciplina diljem svijet privlači sve više zaljubljenika i to tijekom čitave godine. Zato je i za turizam u  Hrvatskoj od iznimne važnosti postati što prije dio obitelji golf destinacija. Bauk golfa je nerazuman i bez toga Hrvatska će ostati izrazito sezonalna turistička destinacija.

Bio je to i glavni zaključak rasprave o razvoju golferske ponude na prvoj konferencije o golf turizmu Hrvatske u Poreču. Pomoćnik ministra turizma Robert Pende rekao je da Hrvatska, uz sve druge selektivne oblike koje bude razvijala, bez iskoraka u području golfa neće bitno povećati popunjenost  turističkih kapaciteta. Dosad je puno učinjeno na usklađivanju infrastrukture kao pretpostavke za realizaciju ozbiljnijih golf projekata, poglavito na državnom zemljištu.

-Uz postojeći interes investitora i već delegirane lokacije mislim da smo stvorili preduvjete da u slijedeće dvije do tri godine možemo dobiti nekoliko golf projekata - rekao je Pende, naglasivši pritom važnost prostorno-planskih dokumenata. Golf je dodatni sadržaj koji imaju sve nama konkurentske turističke zemlje. Hrvatska je vrlo pogodna za razvoj golf turizma zbog blizine emitivnih tržišta te mogućnosti cjelogodišnjeg igranja u priobalju i to moramo iskoristiti-poručio je Pende.   

Golf savjetnik Dražen Slamar je naglaio da Hrvatska trenutno nažalost nije golf destinacija, što nije u skladu s opredjeljenjem o tržišnom repozicioniranju prema višoj kvaliteti turističke usluge i produljenju turističke sezone.

-Istra je najpripremljenija. Akcijskim planom smo identificirali dvije regije gdje će se razvijati golf, a tu je prije svega Istra kao atraktivno područje gdje već postoje projekti koji imaju građevinske dozvole, ali su pojedini investitori koji su bili u dugogodišnjim pripremama u međuvremenu financijski kiksali- istaknuo je Slamar. Drugom perspektivnom golferskom regijom smatra Zagreb s okolicom.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.