Kongres ruralnog turizma na otoku Braču

Kongres ruralnog turizma na otoku Braču

Svečanom tematskom večerom “Probudite Bračanina u sebi” u Svpetrvs hotelima u Supetru na otoku Braču, sinoć je završio 4.međunarodni Kongres ruralnog turizma. Oko 250 sudionika iz 15 zemalja uživalo je u tipično bračkim gastro delicijama. Na završnicu je došao i župan Splitsko dalmatinske županije Blaženko Boban koji je zahvalio  sudionicima i organizatorima, posebno Dijani Katici i Hotelijerskom fakultetu Opatija .

Zahvalio je i supetarskim domaćinima, Gradu i TZ  Župan je, a aludirajući na viceve o bračkoj škrtosti , istaknuo je da nije u pitanju  škrtost , već je riječ o štedljivosti vrijednih i marljivih otočana.

Pohvalio je organizatore što su odabrali tu županiju i zanimljive teme vezano uz probleme u razvoju ruralnog  turizma u zaleđima otoka , te Dalmatinske zagore na čemu Županija strateški radi i potiče ga posebnim mjerama, edukacijom …

Sve to još nije dovoljno i zato su  skupovi te vrste iznimno važni - kazao je župan Boban.

U kulturno-zabavnom dijelu večeri nastupila je izvrsna klapa Pastura (pašnjak) iz Postira. Organizirana je i nagradna igra s pitanjima o Braču, običajima, dijalektu, a nisu izostali ni vicevi na vlastiti račun.

Jedan od ispričanih     I svakako najpopularnijih je ovaj: Došao Bracanin na utakmicu Hajduk- Dinamo. Pita pošto ulaznica? Kažu mu 60 kn. On daje 30 . Blagajnik kaže 60, a Bračanin će: “Dosta je pola, jer ja ću gledati samo naše".

Pohvale su i domaćinima na vrhunsko pripremljenoj večeri, i profesionalnoj posluzi.

A budući da je nakon radnog dijela skupa potpisan Sporazum o prijateljstvu Supetra i Postojne,  gradonačelnik Postojne Igor Marentić na tome se posebno zahvalio I na svečanoj večeri.

Tina Eterović Ćubrilo

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.