Zagreb najpoželjnija europska destinacija

Zagreb najpoželjnija europska destinacija

Jedan od najprestižnijih svjetskih turističkih vodiča, Lonely Planet Zagreb je stavio na vrh svoje liste ove godine najpoželjnijih i najuzbudljivijih, ali nedovoljno istraženih europskih destinacija, koje se moraju posjetiti.

Zagreb je, prema tom izboru, pobijedio u konkurenciji deset gradova, koji imaju što pokazati, ali su često podcijenjeni i nedovoljno poznati kod turističke publike.

Na drugom mjestu, prema ocjeni Lonely Planeta, nalazi se švedska pokrajina Gotland, na trećem je mjestu španjolska Galicija, četvrta je sjeverna Crna Gora, dok je peti Leeds u Velikoj Britaniji.

Na popisu deset najboljih još su: portugalska regija Alentejo, sjeverna Njemačka, Moldavija, ciparski Pafos, kao i Le Havre u francuskoj Normandiji.

U objašnjenju priznanja stručnjaci Lonely Planeta ističu kako je Zagreb nerijetko u sjeni razvikanih gradova na obali Jadrana, ali i kako se radi o metropoli koju definitivno treba upoznati. Zagreb vide kao grad koji je istvoremeno kozmopolitski i alternativan, a ističe se i da je vrlo dostupan jer nikad nije bilo povoljnije i lakše doći do glavnog grada Hrvatske zahvaljujući uz ostalo i novoj zračnoj luci "Franjo Tuđman".

Osvrnuli su se i na osunčane trgove austrougarskog štiha, trgove ispunjene ljudima koji piju kavu, zagrebačku arhitekturu, uličnu umjetnost i urbanu obnovu.

Zagrebu je ovo još jedna u nizu laskavih i hvale vrijednih titula.

 

Zagreb među 10-top europskih destinacija zimskog turizma

Zagreb obranio titulu najbolje adventske destinacije u Europi

hina/HIA.com.hr
foto: arhiv

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.