Album prvijenac Četiri tenora osvaja na prvo slušanje

Album prvijenac Četiri tenora osvaja na prvo slušanje

Dugoočekivani album Četiri tenora je napokon u prodaji. Ovaj album sadrži domaće i svjetske klasike koji osvajaju na prvo slušanje, a skladbe su poredane prema zanimljivom konceptu. Četiri tenora, prava senzacija na glazbenoj sceni, najavljuju svoj prvi zajednički album. Publika gladna kvalitetne glazbe i istinskog pjevačkog umijeća hrli na njihove koncerte, a repertoar pjesama koje izvode, izniman talent i prijateljski odnos prema publici kombinacija su koja koncerte Četiri tenora čini večerima za pamćenje. Takav je bio i njihov koncert u KD Vatroslav Lisinski koji je sada ovjekovječen na albumu.

Đani Stipaničev otkriva zašto su baš njega odabrali - Nakon veoma uspješnog koncerta u Lisinskom izlazi naš album prvijenac. Publika koja je do kraja popunila dvoranu bila nam je poseban poticaj za puno dobrih otpjevanih skladbi i arija koje je bilo šteta ne ovjekovječiti nosačem zvuka. Najavni singl 'Grande amore' po uzoru na talijanski trio Il volo bio nam je ujedno i prvi zapaženiji iskorak na Šibenskoj šansoni pa nije slučajno da ga posebno volimo.

Tenori su publici pripremili uistinu album za pamćenje jer sadrži svjetske standarde 'My way', 'O sole mio', 'Funiculì, funiculà', 'Brucia la terra', 'Libiamo ne lieti calici', 'Nessun dorma', domaće 'Bokeljska noć', 'Cesarica', 'Mirno spavaj, ružo moja', te dva dueta s istinskim divama, Zoricom Kondžom i Ninom Badrić.

Marko Škugor je ususret izlasku albuma rekao - Oduševljen činjenicom što će uskoro svjetlo dana ugledati album "nakupine" zvane "Četiri tenora", pogotovo zato što je riječ o veličanstvenom koncertu u Lisinskom koji nikog nije ostavio ravnodušnim. Dragi svi, čeka Vas prava glazbena poslastica, domaći i strani evergreeni, dueti s divama - Zoricom Kondžom i Ninom Badrić, album za pamćenje!

Marko Pecotić je dodao - Našem iščekivanju je napokon došao kraj, album slušamo već mjesec dana na našim putovanjima i prezadovoljni smo! Nadamo se da će se svidjeti i publici jer nas često iza koncerata pitaju da li imamo album i gdje nas ponovo mogu čuti. Spot za pjesmu 'Gradne amore' smo snimili na koncertu u Lisinskom i nadam se da će spot prenijeti dio atmosfere s tog koncerta za pamćenje. Album nam ne daje osjećaj opuštenosti nego je vjetar u leđa da moramo biti još bolji, publika to od nas očekuje. Želim zahvaliti i našoj izdavačkoj kući Scardonii Branku Paiću koji nas vodi. Uživajte u našem spotu i albumu, vidimo se na nekom koncertu!

Album 'U Lisinskom' je konceptualno zanimljivo složen kako bi držao pozornost slušatelja. Album otvara zajednička izvedba pjesme 'Grande amore' nakon koje slijede domaći everegreeni koji izvodi svaki tenor posebno. Zatim na red dolaze dvije domaće skladbe koje ponovo izvode zajedno, a nakon toga svaki tenor  pjeva svoju omiljenu stranu pjesmu. Tu koncept "razbijaju" dueti sa Zoricom i Ninom, a nakon toga slijede raspjevane pjesme koje su publiku podigle na noge. Album završava studijskim, autorskim snimkama vrijednima pažnje, koje dokazuju da tenori zvuče odlično na bilo kojem jeziku.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.