Thomsonova pjesma Čavoglave u hollywoodskom filmu "Odmetnici"

Publika diljem svijeta slušat će Thomsonovu pjesmu "Čavoglave" u akcijskom filmu  “Odmetnici”. Scenarij filma napisao je Luc Besson (58)

Dok se američki marinci pripremaju za vojnu misiju u kafiću i ispijaju žesticu na eks, hrabre ih stihovi Thompsonova hita kojim se pjevač proslavio početkom ratnih devedesetih. Thompson , koji je i sam zapjevao u filmu, o tome nije dao izjavu medijima.  O thomsonovoj pjesmi u hollyvoodskom filmu ništa nije znao niti zamjenik načelnika općine Ružić Dalibor Durdov, u koju spada i selo Čavoglave. Nije imao pojma da se njihova općina proslavila i u američkim kinima, piše 24sata.hr.

 

Film "Odmetnici" snimao se i u Hrvatskoj

Bessonovi “Odmetnici” su se snimali u lipnju i srpnju 2015. u Karlovcu, Humu, Zagrebu, Ogulinu te na jezerima Lokve i Čiče. Radnja se vrti oko pripadnika američke mornarice koji trebaju doći do davno zaboravljenih nacističkih poluga na dnu jezera u Bosni.

Publika diljem svijeta slušat će hrvatskog pjevača u akcijskom hitu “Odmetnici”. Taktovi pjesme “Čavoglave” Marka Perkovića Thompsona (52) ore se u akcijskom filmu za koji je scenarij napisao Luc Besson (58).

Dok se američki marinci pripremaju za vojnu misiju u kafiću i ispijaju žesticu na eks, hrabre ih stihovi Thompsonova hita kojim se pjevač proslavio početkom devedesetih. Do zaključenja broja na naše pozive Perković se nije javljao pa su njegovi dojmovi o filmu u kojemu je i sam “zapjevao” zasad nepoznati. Zamjenik načelnika općine Ružić Dalibor Durdov, u koju spada i selo Čavoglave, nije imao pojma da se njihova općina proslavila i u američkim kinima.

- Thompson je nakon kipara Ivana Meštrovića proslavio naš kraj, zbog kojeg nas posjećuju turisti iz cijelog svijeta - istaknuo je Durdov. Dodao je kako većina mještana ni ne zna za film koji se trenutačno prikazuje u hrvatskim kinima niti kakvu je “ulogu” u njemu imao njihov omiljeni pjevač.

- Nažalost, mi nemamo ni kino pa će morati ‘Odmetnike’ pogledati negdje drugdje - ispričao je zamjenik načelnika, piše 24sata.hr.

Tvrdi kako samo zbog Thompsona općina Ružić nije zaboravljena te je njegovom zaslugom postala poznata po borbi protiv srpske agresije.

- Thompson često navraća u Čavoglave jer ovdje ima obiteljsku kuću, a i seoska crkva sagrađena je na njegovu inicijativu. Čuo sam od lokalaca da se sprema u dogovoru sa župnikom napraviti još neke sadržaje na crkvenom zemljištu - rekao nam je Durdov.

 

Radnja u filmu

Bessonovi “Odmetnici” su se snimali u lipnju i srpnju 2015. u Karlovcu, Humu, Zagrebu, Ogulinu te na jezerima Lokve i Čiče. Radnja se vrti oko pripadnika američke mornarice koji trebaju doći do davno zaboravljenih nacističkih poluga na dnu jezera u Bosni. Francuski redatelj je na setu angažirao više od tisuću hrvatskih statista i 200 filmskih djelatnika. U filmu glavnu ulogu tumači oskarovac J. K. Simmons (63), a priliku za suradnju s Bessonom dobili su i domaći glumci Andrej Dojkić i Slavko Sobin. Hrvatske lokacije su u akcijskom hitu uprizorile malo bosanskohercegovačko selo u kojem se nalazi skriveno zlato.

Poslušajte pjesmu Čavoglave

[wpdevart_youtube]cGqEBgRfHfw[/wpdevart_youtube]

24sata.hr/HIA.com.hr
foto: Thomson

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.