Vojko V i Rezerve predvode listu prijedloga nominacija za prvo izdanje nagrade Rock&Off

Vojko V i Rezerve predvode listu prijedloga nominacija za prvo izdanje nagrade Rock&Off

Glazbena novinarska nagrada Rock&Off po prvi put se dodjeljuje ove godine, a početkom  tjedna krenulo je i glasovanje za izvođače koji su predloženi od strane 64 novinara/glasača. Ukupno je 9 kategorija u kojima će se do kraja godine odabrati po pet (Album godine, Pjesma godine i Koncertni izvođač godine), odnosno tri izvođača (preostale kategorije). 

Vojko V, koji je debitantski solo album "Vojko" objavio ove godine za Croatia Records i pomeo top liste singlova, predvodi listu prijedloga nominacija za Rock&Off i to u kategorijama Album godine, Pjesma godine ("Kako to" i "Ne može"), Koncertni izvođač godine i Rap&Off izvođač godine. Prema mnogimajedan od najboljih novih bendova godine, Rezerve, koji za album "Ravno u zamku" konstantno dobiva odlične kritike, također je predložen za nekoliko nominacija i to u kategorijama Album godine, Pjesmu godine ("Koga briga za zvijezde"), titulu prvog "Velikog praska" i Rock&Off izvođača godine. 

Bila je ovo i godina Gorana Bare & Majki, a što je vidljivo i prema Rock&Off nagradama. Predložen je za kategoriju Album godine ("Nuspojave") te Rock&Off izvođača godine. Svakako treba izdvojiti i Urban & 4 koji su predloženi u kategoriji Pjesma godine ("Kuća sjećanja") te Hladno pivo i M.O.R.T. koji su uz Urban & 4 dobili puno glasova stručnog žirija za kategoriju Koncertni izvođač godine.
Ovo je i godina sjajnih jazz izdanja pa su u kategoriji za Jazz&Off izvođača godine predloženi između ostalog Matija Dedić i Šimun Matišić. 

Sredinom siječnja ćemo znati i tko će biti dio zadnje, desete kategorije "Iskonova nagrada publike", dok ćemo 31. siječnja u Tvornici kulture saznati i dobitnike na svečanoj dodjeli nagrada u zajedničkoj produkciji Unisona, Tvornice i Hrvatskog društva skladatelja.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.