Pilot opisao svoj bliski susret s NLO-om

David Fravor, umirovljeni zapovjednik eskadrile i pilot s nevjerojatne snimke bliskog susreta s NLO-om koja je posljednjih dana obišla svijet, progovorio je o svom iskustvu.

Iako je proveo 18 godina u američkoj mornarici, kaže kako ga ništa nije moglo pripremiti na ono što je vidio tijekom rutinske misije obuke 21. studenog 2004. pored obale Kalifornije.

- Mogu vam reći da mislim da to nije bilo s ovog svijeta. Nisam lud, nisam bio pijan. To je bilo, u 18 godina sam vidio manje-više sve što sam mogao vidjeti na ovom polju, a ovo nije bilo ništa blizu tome - kazao je.

Kako piše CNN, Fravor se prisjeća kako je vozio svoj F/A-18 lovac tog sunčanog dana u južnoj Kaliforniji kad je jedan od kontrolora s obližnjeg broda mornarice prijavio objekt dug nekih 12 metara koji je padao s visine od 24 tisuće metara i 'odmah se ponovo dizao'.

- Stoga smo mislili, ok, ovo će biti zanimljivo. Pogledali smo dolje, vidjeli smo bijelo komešanje u vodi, kao da je nešto ispod površine, i valovi su se lomili preko toga. Ali vidjeli smo to kako leti uokolo, bilo je kao mali bijeli tic-tac, i pomicalo se okolo, lijevo, desno, naprijed, natrag, jednostavno nasumično - rekao je Fravor.

Nepoznati objekt nije ostavljao brazdu od rotora tipičnu za helikopter ili od mlaznog motora tipičnog za avion. Vojni avioni spustili su se niže moru kako bi istražili objekt, koji je u međuvremenu počeo imitirati njihovo kretanje prije nego je naglo ubrzao, popeo se iznad njih i nestao.

- Kad nam se počeo približavati, kako smo se počeli spuštati prema njemu koji se uspinjao, on je letio u izduženom položaju, tako da je bio kao tic-tac, s okruglim krajem koji je išao naprijed... Ne znam što je to bilo, ne znam što sam vidio. Znam samo da je to bilo vrlo impresivno, vrlo brzo, i da bih volio letjeti u tome - dodaje.

No kad su avioni krenuli u nastavak svoje misije za obuku, neidentificirani objekt se ponovo pojavio. Drugi avion koji je poletio s nosača aviona USS Nimitz uhvatio je objekt na svom infracrvenom kanalu. Objekt nije ostavljao ispušni trag na infracrvenom kanalu, a njegova brzina bila je zapanjujuća.

- Nijedna letjelica za koju znamo ne može letjeti pri toj brzini, manevrirati tako niti izgleda tako - komentirao je bivši marinski pukovnik Stephen Ganyard.

Fravor kaže da nema racionalnog objašnjenja za ono što su on i njegovi kolege vidjeli tog dana.

- Ne znam postoji li vanzemaljski život, ali reći ću da u beskrajnom svemiru, s višestrukim galaksijama za koje znamo, da ako smo jedini planet koji ima život, onda je to prilično usamljen svemir.

Osim same priče, pomalo nevjerojatno zvuči da nije bilo daljnje istrage ovog incidenta.

Znaš da ćeš (kao pilot) vidjeti mnogo zanimljivih stvari. Ali da vam se pokaže 12-metarski bijeli tic-tac bez krila koji se može kretati u bilo kojem smjeru u kojem želi, od toga da lebdi iznad oceana do toga da nas imitira, do toga da ubrzava do te točke da jednostavno nestane, kao, 'puf' i nema ga…

video
[wpdevart_youtube]SMq8qqYxW6Q[/wpdevart_youtube]

vecernji.hr / HIA.com.hr
foto:

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.