Tinejdžeri u Sočiju ludi za Modrićem i Rakitićem, a i navijačice s ranijih utakmica

NAVIJAČICE

Pred utakmicu Hrvatska Rusija u Sočiju donosimo nekoliko fotografija vatrenih navijačica iz"oka" Slobodana Kadića našeg dopisnika iz Moskve, koji kao jedan od hrvatskih akreditiraih novinara prati Svjetsko nogomtno prvenstvo, Zanimljivu priču o tome što ruski tenejdžeri msle o predstojećoj utakmici prenosimo s platforme Gol.hr, autora Ivice Mede.

"Preko puta olimpijskog sela nalazi se hotel u kojem su smješteni hrvatski nogometaši i stručni stožer za vrijeme boravka u Sočiju. Prošetali smo se okolo i zatekli dvoje tinejdžera u blizini hotela s Realovim dresom u rukama i Barcinom kapom na glavi.

''Ja sam David, a ova je moja prijateljica Lidia. Ja navijam za Real, a ona za Barcelonu'', kazao nam je David pa razvukao osmijeh preko lica.''Pogledajte što sam dobio, Modrićev potpis! Sačekali smo hrvatske igrače ispred ograde, kada su uzlazili u autobus doviknuo sam Modriću: 'Ja sam veliki navijač Reala, potpiši mi se na dres.' Nisam mislio da će upaliti, ali Modrić se okrenuo, prošao kroz osiguranje i došao do mene. On je moj ljubimac, možete misliti koliko sam sretan'', ushićeno nam je ispričao David.

A kako je prošla Lidia, je li uspjela uloviti Ivana Rakitića.''Nisam, bilo me sram zvati ga, nisam ja tako prodorna kao David'', sramežljivo će simpatična navijačica Barcelone na vrlo dobrom engleskom.''Možda ću biti bolje sreće idućih dana, opet ćemo doći i čekati šansu. Možda ih uhvatimo na kupanju u bazenu'', kazala je Lidia smijući se.

Tko će pobijediti u subotu, Rusija ili Hrvatska? upitali smo Davida.''Ma Hrvatska, Rusija nema igrače kao Hrvatska. Vaši igrači igraju u Realu, Barceloni i drugim velikim klubovima, a naši samo u Rusiji'', pesimističan je David.

 

Ali, Rusija je pobijedila Španjolsku, a ona je prepuna igrača Reala i Barcelone, pokušali smo osokoliti dječarca.''To je bilo slučajno'', uzvratio je David trpko dok ga je Lidia gledala raširenih očiju.Imam osjećaj da više volite Modrića i Rakitića nego ruske igrače. Biste li uopće voljeli da Rusija pobijedi?''Voljeli bismo, ali neće nam biti mrsko ako pobijedi Hrvatska. Za Hrvatsku igraju naši ljubimci iz Reala i Barcelone, zato je volimo'', zaključio je David.

 

Tinejdžeri su takvi posvuda, nije ni u Hrvatskoj drukčije, Real i Barcelona više se vole i prate nego hrvatski klubovi. Puno optimističniji bili su policajci koji su patrolirali uz obalu i dugačku šetnicu.''Hrvatska je odlična, ali ni Rusija nije loša. Nismo bili baš optimistični prije početka turnira, no sada nam je jako poraslo samopouzdanje. Ako smo izbacili Španjolsku, zašto ne bismo i Hrvatsku?'', retorički nam je odgovorio jedan od policajaca. Sva trojica prognozirali su pobjedu Rusije od 2:1.''Blago vama što idete na utakmicu. Ulaznice je gotovo nemoguće nabaviti. Puno je ljudi došlo u Soči, ali neće svi moći na stadion'', kazali su nam policajci i mahnuli rukom na pozdrav. Atmosfera velike utakmice osjeća se na svakom koraku. Soči će do subote proključati." - završava svoju priču I. Medo.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.