Loše vijesti: FIFA kaznila Hrvatsku sa 13.000 švicarskih franaka!

FIFA kaznila Hrvatsku sa 13.000 švicarskih franaka!

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) kaznila je Hrvatski nogometni savez (HNS) sa 13.000 švicarskih franaka zbog tučnjave hrvatskih navijača i bacanja predmeta na teren  za vrijeme utakmice protiv Argentine. Osim novčane kazne HNS je dobio i upozorenje pa bio novi incidenti sasvim sigurno donijeli i veću kaznu.

FIFA je još ranije kaznila Argentinski nogometni savez sa 90.000 eura zbog nesportskog ponašanja njihovih navijača na dvoboju s Hrvatskom. Argentinci su bacali petarde, upućivali homofobne poruke, a na stadionu su i napali skupinu hrvatskih navijača, dok je Savez kažnjen i zbog nepojavljivanja igrača pred novinarima.

Međunarodni nogometni savez je odredio i novčanu kaznu od 10.000 švicarskih franaka švicarskim nogometašima Granitu Xhaki i Xherdanu Shaqiriju zbog nesportskog ponašanja na utakmici sa Srbijom, dok je kapetan Švicaraca Stefan Lichtsteiner dobio kaznu od 5.000 franaka. Također su zbog pokazivanja albanskog dvoglavog orla tijekom proslave golova kažnjeni Xhaka i Shaqiri. Svi oni će moći nastupiti na sljedećoj utakmici s Kostarikom, iako su neki mediji otkrivali da će dobiti barem dvije utakmice neigranja.

FIHA  je kaznila i Srpski nogometni savez s 54.000 švicarskih franaka “zbog neprimjerenih transparenata i poruka” njihovih navijača, dok su predsjednik saveza Slaviša Kokeza i izbornik Mladen Krstajić dobili po 5 tisuća franaka kazne zbog komenatara na suđenje.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.