FOI posjetili studenti i djelatnici Fakulteta organizacionih nauka iz Beograda

GOSTI S FONA

U četvrtak i petak, 11. i 12. listopada, Fakultet organizacije i informatike u Sveučilišta u Zagrebu je posjetilo čak 40 studenata i sedmero djelatnika s Fakulteta organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu, dugogodišnjeg partnera FOI-ja. Bio je to drugi susret studenata FOI-a i FON-a, nakon što su studenti Ekonomike poduzetništva na FOI-u u ožujku posjetili FON.

Gostima s FON-a domaćini su pripremili zanimljiv dvodnevni program. Nakon dobrodošlice i uvodne prezentacije o FOI-u, predstavljene su različite aktivnosti, centri i organizacije koje djeluju u okviru Fakulteta (Ured za međunarodnu suradnju, Centar za podršku studentima i razvoj karijera, Centar za volontiranje i humanitarni rad, Sportska udruga FOI, Studentski zbor FOI, studentski časopis STAK, akademski pjevački zbor FOI, AIESEC Varaždin), a potom su održane dvije zanimljive radionice: radionicu [email protected] održao je dr. sc. Boris Tomaš, a radionicu o određivanju broja godina preko slika s računala održala je doc. dr. sc. Petra Grd. Poslijepodne gosti su razgledali Varaždin u pratnji vodiča, a studenti su se dobro zabavili na FOI-FON party-ju održanom u klubu Barfly. Drugi dan studenti su sudjelovali na konferenciji CRODMA 2018 koju je u hotelu Turist organizirala Hrvatska udruga za direktni i interaktivni marketing uz FOI kao partnera.

 

Nakon konferencije posjetili su Tehnološki park Varaždin, gdje ih je dočekao Karlo Kukec i održao zanimljivu prezentaciju, a predstavilo se i nekoliko tvrtki. Poslijepodne je održano još nekoliko zanimljivih prezentacija na FOI-ju - doc. dr. sc. Kristina Detelj govorila je o Business Model Canvasu, modelu razvoja poduzetničkih ideja, a za kraj su naša dva uspješna bivša studenta održala prezentacije, David Ante Macan o sudjelovanju na različitim hackatonima i osnivanju vlastitog start-upa, a Alen Delić o socijalnom inženjeringu u okviru informacijske sigurnosti. Susret studenata FOI-ja i FON-a organizirali su Ured za međunarodnu suradnju FOI-a, Studentski zbor FOI-a te doc. dr. sc. Iva Gregurec. 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.