Hrvatske kabanice - moderne i originalne!

Hrvatske kabanice - moderne i originalne!

Hrvatski brend kabanica ZUZÙ nešto je potpuno drugačije na domaćem tržištu. Riječ je o kabanicama koje ni po čemu nisu monotone i obične – baš suprotno! Proziran materijal kabanica ukrašen je detaljima u boji, a ove ljupke kabanice nosi i ženska imena. A jedna legendarna žena bila je inspiracija i za ime brenda.

"Na ideju za ime brenda došle smo iz životne priče legendarne Žuži Jelinek u kojoj se ona, kako smo doznale, u svijetu šnajdera i mode istaknula šivajući kabanice. To je bila nit vodilja iz koje smo dobile modernije, a opet lako pamtljivo i simpatično ime brenda. A i fora ga je izgovarati", otkrile su Marina Sedlić i Iva Pemper, vlasnice brenda ZUZÙ koji je zapravo brend njihove male marketinške agencije 3bb Promotion.

Na ideju da krenu dizajnirati vlastite kabanice, Marina i Iva došle su iz vlastite potrebe jednog kišnog dana kada kišobran jednostavno nije bio od koristi, a postojeća ponuda kabanica na tržištu, kako kažu, nije se uklapala u njihov modni izričaj.

Kabanice nastaju u maloj šnajderskoj radionici gdje svaka kabanica prođe ruke stručne šnajderice te Marinine i Ivine ruke kao i njihovu kontrolu od same skice do gotovog proizvoda. Svaka kabanica je pomno dizajnerski osmišljena i složena te je 100 posto ručni rad. Za samu izradu kabanice potrebno je 4 do 5 radnih sati ako se u to ne ubraja izrada skice i kombinacija boja i uzoraka.

Krojeve kabanica osmišljavamo uz pomoć naše šnajderice. Za sada imamo tri kroja kabanica koje dalje kombiniramo s različitim bojama paspula (obruba) i dostupnim uzorcima. Svaka kabanica je jedinstvena jer kombiniramo boje i uzorke na različitim dijelovima pojedine kabanice.

Upravo zbog toga, kabanicu možemo prilagoditi po željama svakog kupca odnosno personalizirati ju, što ZUZÙ kabanice ističe u odnosu na postojeće proizvode ovakvog tipa. Zapravo svaka vlasnica može postati "dizajner" svoje kabanice, kaže Marina. Sve kabanice dostupne su u standardnim brojevima te se mogu naručiti putem Facebooka, Instagrama i Etsy-ja. Cijena Charlotte kabanice je 450 kuna, s obzirom da u ovaj model ide puno više materijala od ostala dva modela Abby i Sophie kojima je cijena 400 kuna.

Imena modela su ženska imena koja za nas predstavljaju slijedeće: Charlotte je slobodna, vrckava i zaigrana, Abby je lako zavoljeti i druželjubiva je dok je Sophie elegantna i jednostavno predivna. Ta značenja se uklapaju u našu filozofiju i imidž brenda, ističu Marina i Iva.

zadovoljna.hr/HIA.com.hr
foto: ZUZÙ

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.