Jedina zlatna medalja koja im je nedostajala: nakon olimpijskog Švicarci uzeli i svjetsko zlato u ekipnom natjecanju

Jedina zlatna medalja koja im je nedostajala: nakon olimpijskog Švicarci uzeli i svjetsko zlato u ekipnom natjecanju

Mješovita alpska reprezentacija Švicarske, koju su sačinjavali skijašice Wendy Holdener i Aline Danioth te skijaši Ramon Zenhaeusern i Daniel Yule, osvojila je naslov svjetskog prvaka u ekipnom natjecanju održanom u utorak na Svjetskom prvenstvu u švedskom Äreu.  
Švicarski skijašice i skijaši su tako donijeli svojoj zemlji jedinu zlatnu medalju koja im je nedostajala sa svjetskih prvenstava, a ujedno su postali objedinili svjetski i olimpijski naslov osvojen prošle godine u Pjongčangu, kad je ekipno natjecanje po prvi put održano na olimpijskim igrama.

U natjecanje su krenuli u osmini finala gdje su s 4:0 bili bolji od Belgije nakon čega su u dramatičnom četvrtfinalu i polufinalu bili bolji od domaćina Švedske odnosno Njemačke. S druge strane ždrijeba do finala je stigla Austrija koja je bila bolja od Argentine (4:0), Slovačke (4:0) i Italije (2:2) koju su prošlo nakon zbroja najbržeg vremena jedne skijašice i jednog skijaša.

Tako smo u finalu gledali reprizu finala iz Pjongčanga u kojem je Holdener donijela vodstvo Švicarcima pobjedom protiv Katharine Liensberger. Austrija je okrenula na 2:1 zahvaljujući pobjedama Michaela Matta i Katharine Truppe, no u odlučujućoj utrci Zenhaeusern je bio brži od Marca Schwarza pa je rezultat bio 2:2. U konačnici je zbroj vremena Holdener i Zenhaeuserna bio za 77 stotinki brži od vremena Matta i Liensberger.

U malom finalu Italija je bila bolja od Njemačke s 3:1 u sastavu: Irene Curtoni, Lara Della Mei, Alex Vinatzer i Simon Maurberger.

U srijedu je u Areu dan odmora, a u četvrtak je na rasporedu veleslalom za skijašice u kojem će sudjelovati i jedina hrvatska predstavnica na ovom Svjetskom prvenstvu, 22-godišnja Andrea Komšić.

 Foto: Reuters

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.