Predsjednica preselila ured u Sisačko-moslavačku županiju

predsjednica

Prvog dana boravka u Sisačko-moslavačkoj županiji predsjednica Grabar-Kitarović posjetila je Metalurški fakultet u Sisku, Opću bolnicu „Dr. Ivan Pedišić“ te Sobu čuda za terapiju senzorne integracije za djecu i mlade s teškoćama u razvoju i invaliditetom. Posjetom općini Sunja i susretom s građanima završila je prvi dan boravka u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Predsjednica Grabar-Kitarović nazočila je svečanoj sjednici Fakultetskog vijeća Metalurškog fakulteta u Sisku, u povodu 58. obljetnice, ističući potrebu da se i djevojke više uključuju u područje metalurgije i tako mijenjaju stereotipi o muškim i ženskim zanimanjima."Treba poticati i djevojke da se više uključuju u područje metalurgije. Na vašem fakultetu se mijenjaju stereotipi o muškim i ženskim zanimanjima, što je pohvalno. Svjesni smo da kvalitetu studija ne prate i primjerene plaće u toj struci. Važno je da su tijekom studija studenti uključeni i u proizvodne procese. Na taj način mladi ljudi imaju prilike uskladiti svoje znanje s njegovom praktičnom primjenom", poručila je Predsjednica.Obraćajući se nazočnima, čestitala je dan Metalurškog fakulteta, a čestitke je uputila i upravo promoviranim studentima metalurgije.Nakon Metalurškog fakulteta, predsjednica Grabar-Kitarović je posjetila i Opću bolnicu "Dr. Ive Pedišića" u Sisku. Nakon razgovora s vodstvom bolnice, obišla je gradilište središnjeg bolničkog paviljona, prvog zdravstvenog objekta bolnice koji se gradi nakon pola stoljeća. Paviljon će, uz ostalo, sadržavati objedinjeni hitni bolnički prijem i dnevnu bolnicu, a vrijednost radova iznosi 106 milijuna kuna, od čega 70 milijuna čine bespovratna sredstva EU fondova.

U Sisku je Predsjednica Republike posjetila „Sobu čuda“ za terapiju senzorne integracije za djecu i mlade s teškoćama u razvoju i invaliditetom s područja Grada Siska, Petrinje, Hrvatske Kostajnice, Dvora, Popovače, Gline, Kutine, Sunje i Novske. Terapijom je obuhvaćeno više od sedamdeset djece s razvojnim teškoćama i s različitim poremećajima iz autističnog spektra, s autizmom, poremećajem koncentracije, intelektualnom i nedovoljnom razvijenošću, govornim poteškoćama, smetnjama u učenju i one s problemima u ponašanju.

Prvi dan boravka u Sisačko-moslavačkoj županiji predsjednica Grabar-Kitarović završila je susretom s građanima općine Sunje kojima je poručila kako joj je osobita čast što u sklopu posjeta Sisačko-moslavačkoj županiji može posjetiti slavno mjesto naše junačke obrane u Domovinskom ratu. Zahvalivši građanima Sunje na vrijednom radu i naporu uloženom kako bi razvojno podigli ovaj lijepi dio naše domovine, Predsjednica je izrazila uvjerenje kako zajedničkim naporima možemo ostvariti željene razvojne iskorake.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.