Potpredsjednica Vlade RH,ministrica Martina Dalić u službenom posjetu Islamskoj Republici Iranu

Potpredsjednica Vlade RH,ministrica Martina Dalić u službenom posjetu Islamskoj Republici Iranu

Potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta dr. sc. Martina Dalić od 5.-8. svibnja 2018. godine boravi u službenom posjetu Islamskoj Republici Iran.

Potpredsjednica Vlade susrela se s potpredsjednikom Islamske Republike Irana Mohammadom B. Nobakhtom, ministrom gospodarstva i financija Islamske Republike Irana Masoudom Karbasiyanom te s guvernerom Iranske centralne banke Valiollahom Saifom.

Na sastancima se razgovaralo o jačanju bilateralne gospodarske suradnje s posebnim naglaskom na pitanja uspostave platnog prometa. Potpredsjednica Dalić naglasila je kako joj je drago da su hrvatske tvrtke dobrodošle u Islamsku Republiku Iran o čemu svjedoče i već sklopljeni poslovi u proteklom razdoblju. „Uvjerila sam se kako postoji podrška državnih institucija Islamske Republike Iran i spremnost iranskih tvrtki na suradnju“ izjavila je potpredsjednica Dalić.

„Tržište Irana od 80 milijuna ljudi otvara brojne prilike za hrvatske tvrtke, posebno u područjima energetike, inžinjerstva, prehrambene industrije, farmaceutike, turizma i sl.“ izjavila je potpredsjednica Dalić.

Potpredsjednica Dalić sudjelovala je i svečanom otvaranju Međunarodne izložbe nafte i plina gdje se sastala s ministrom nafte Bijan Namdarom Zangenehom.

U nastavku posjeta potpredsjednica Vlade RH i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta dr.sc. Martina Dalić susresti će se s ministrom industrije rudarstva i trgovine Mohammadom Shariatmadaryem, predsjednikom iranske komore trgovine industrije rudarstva i poljoprivrede Gholamhosseinom Shafeijem te će se obratiti sudionicima poslovnog vijeća između hrvatske i iranske gospodarske komore nakon čega su predviđeni b2b sastanci između hrvatskih i iranskih tvrtki iz područja industrije turizma energetike te prehrambenog sektora.

HIA

foto/min. gpo

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.