Učeničke zadruge zagrebačkih osnovnih škola po prvi put u središtu grada – na Zrinjevcu

učeničke zadruge

Trebalo je proći punih 15 godina pa da se  već tradicionalna Smotra učeničkih zadruga, iz školskih dvorišta preseli u središte grada. U najljepšem gradskom parku u Zagrebu, na  Zrinjevcu. je tako 29. svibnja sve žagorilo od radosnih dječjih glasova i oduševljenih Zagrepčana koji su se divili učeničkoj maštovitosti i spremnosti da uče za praktičan život ili čak za svoje eventualno buduće poduzetništvo,jer jedna od praktičnih strana zadrugarstva je i to rano učenje za budući samostali rad.

Vlasta Kovačević Hercog, iz Osnovne škole Otona Ivekovića, koordinatorica je događanja,Evo što je izjavila:

-Ovajput smo se konačno izborili da možemo naše djelovanje predstaviti svome gradu. Učeničke zadruge postoje u Hrvatskoj jako dugo. Imamo 61 zadrugu samo u Zagrebu, što nije malo. Odmah smo iza Splita koji ima 62 i  mislim da je bilo vrijeme da nas se vidi,  jer imamo što pokazati. Iza toga je vrijeda rad profesora i učenika.Zadruge se bave proizvodnjom uporabnih i ukrasnih predmeta, a postoje i tradicionalne zadruge koje se bave poljoprivredom.

Veselo je jer prodajemo, pravi smo mali poduzetnici, a uzbudljivo je  jer čitav taj proces nastajanja naših proizvoda je  rezultat jednog timskog rada tako da je to zaista učenje za budućnost, rekla je Vlasta Kovačević Hercog.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.