Škola stranih jezika Šimunić - engleski jezik s certifikatima C1 i C2

Škola stranih jezika Šimunić - engleski jezik s certifikatima C1 i C2

U Školi stranih jezika Šimunić 24.svibnja upriličena je podjela upravo pristiglih certifikata Cambridge CAE ispita kojeg su polaznici polagali u ožujku ove godine.

Svi su postigli izvrsne rezultate. Taj prestižan i težak međunarodno priznati ispit predstavlja razinu C1,  no na veliko zadovljstvo njihovih profesorica, polovica kandidata postiglo je najvišu moguću razinu C2!Prisutni roditelji kao i oduševljeni polaznici i profesorice Škole prisustvovali su video  projekciji filmova sa priredbi 1.đačkog stupnja od prije desetak godina. Bilo je iznimno zabavno gledati te sedmogodišnjake kako govore, recitiraju, pjevaju i opisuju jedni druge na engleskom jeziku. Mali, simpatični, neizrecivo „slatki“ đačići na filmićima i slajdovima nasmijali su i oduševili prisutnu publiku. Neki od njih su paralelno učili i njemački jezik, tako da je bila prikazana i snimka kostimirane, pjevane predstave Dornröschen (Trnoružica).

Sada su to tinejđeri, srednjoškolci koji su položili svoj prvi veliki ispit i to na engleskome jeziku; usmeni ispit i pismeni ispit u ukupnom trajanju od 3,5 sata. Jako su ponosni na svoje postignuće, jer su svjesni da im takav certifikat predstavlja direktan upis na strani fakultet jer ne moraju polagati engleski jezik, a pogotovo je to dokaz o visokome nivou znanja jezika na natječaju za posao u budućnosti.

Pripreme za ovaj prestižan ispit bile su intenzivne pa su uza sve svoje obaveze, đaci ove školske godine imali nastavu 2 puta tjedno da bi bili spremni na vrijeme za ožujski ispitni rok. Cambridge ispiti se održavaju u Zagrebu u organizaciji Britanskog savjeta. Ravnateljica prof. Jasenka Šimunić čestitala je svojim đacima sa tugom u glasu jer se rastaju nakon 10 ili 11 godina druženja, zaželjela im je puno uspjeha na studiju i karijeri.Djelatnicama Škole zahvalila je na predanome radu , a roditeljima na upornosti i svijesti da se strani jezik, baš kao i materinji, savladava godinama. 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.