Obnavlja se Dvorana "Ban Jelačić".ali gradit će se i stadion

fotomontaža

Iako je zbog uspjeha hrvatske nogometne reprezetacije koja sutra s francuskom reprezentacijom igra u finalu Svjetskog nogometnog prvenstva u Moskvi i premijer Andrej Plenković govorio o potrebi izgradnje novog stadiona, a zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je to uzeo zdravo za gotovo i već ambiciozno krenuo s najavama izgradnje, na to ćemo ipak morati pričekati. Bit će kaže Premijer, ako se nađe način da se sufinancira sredstvima EU-a. No, zato se obnavlja Dvorana "Ban Jelačić" Banskih dvora, mjesto Vladina zasjedanja, koja je i zaštićeni spomenik kulture nulte kategorije.

Ovog ljeta stečeni su svi tehnički preduvjeti za realizaciju uređenja dvorane za koju su prve pripremne radnje zatražene još 2008. godine.Nakon provedenog postupka javne nabave, odbrana je ekonomski najpovoljnija ponuda ponuditelja tvrtke Hedom d.o.o. Osim građevinsko-obrtničkih radova, elektroradova i strojarskih radova, koje će izvoditi tvrtka Hedom d.o.o., ugovoreni su konzervatorsko-restauratorski radovi, koje će izvoditi tvrtka Dok-art d.o.o. iz Zagreba, a usluge stručnog nadzora na izvođenjem radova, tvrtka Investinženjering d.o.o. iz Zagreba.

Bit će opremljena namještajem koji je produkt hrvatskog dizajna i proizveden u Hrvatskoj. Ukupna vrijednost svih radova i nabave opreme za dvoranu "Ban Jelačić" procjenjuje se u iznosu od oko 4,1 milijun kuna uključujući porez na dodanu vrijednost, a kraj radova predviđa se u prvom tromjesečju 2019. godine. U vrijeme radova na dvorani "Ban Jelačić" sjednice Vlade održavat će se u Svečanoj dvorani,a tijekom izvođenja radova ispred Vladine zgrade biti postavljena djelomična skela. kaže se u priopćenju.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.