Srušio se pakistanski putnički zrakoplov

U sjevernom dijelu Pakistana danas se srušio putnički zrakoplov tvrtke PIA  u kojem je bilo 40 putnika. Malo je vjerojatno da ima preživjelih, izvijestili su dužnosnici s mjesta nesreće.

Iz tvrtke PIA su izvijestili da je zrakoplov izgubio kontakt s kontrolom letenja na putu iz grada Chitrala prema Islamabadu. Srušio se u pokrajini Khyber Pakhtunkhwi, blizu gara Haveliana, oko 125 km sjeverno od Islamabada.

"Sva su tijela izgorjela do neprepoznatljivosti. Ostaci zrakoplova i tijela razbacani su posvuda", rekao je vladin dužnosnik Taj Muhamad Khan za Reuters.

Khan, koji je obišao mjesto nesreće, kazao je da su mu očevici rekli da se "zrakoplov srušio u planinskom dijelu pokrajine" te da je "bio u plamenu i prije nego što je pao na tlo".

Civilna zrakoplovna agencija izvijestila je da se u avionu nalazilo 47 putnika, no PIA-in dužnosnik u Chitralu, Sohail Ahmed rekao je da se u zrakoplov ukrcala 41 osoba, uključujući i članove posade.

Ahmed je rekao i da je među putnicima bio Junaid Jamshed, popularna pakistanska pop zvijezda koja se preobratila u muslimanskog klerika.

Jamshed je bio pjevač jednog od prvih pakistanskih velikih rock bandova 90-ih godina, a napustio je glazbenu karijeru da bi se pridružio grupi Tableeghi Jamaat koja putuje Pakistanom i propovijeda islamsku vjeru.

Prema popisu putnika koji se širi Twitterom, na letu je bilo i dvoje djece te devet žena.

vecernji.hr/hia
foto:

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.