Macron pokušava smiriti bijes 'žutih prsluka' u Parizu

PARIZ ŽUTI PRSLUCI

Francuski predsjednik Emmanuel Macron, u pokušaju da smiri bijes "žutih prsluka" čiji su nasilni prosvjedi doveli u pitanje njegov autoritet, najavio je povećanje najniže plaće i smanjenje poreza za umirovljenike. 

"Tražim od vlade i parlamenta da poduzmu potrebno kako bi se od početka sljedeće godine moglo bolje živjeti od rada. Minimalna plaća 2019. trebala bi se povećati za 100 eura", rekao je Macron u obraćanju javnosti preko televizije te ujedno zatražio od svih poslodavaca koji to mogu da uoči kraja godine isplate nagrade djelatnicima, također oslobođene poreza. Najavio je i da će odustati od uvođenja nekih najavljenih poreza, zaključivši - da je bijes građana Francuske bio "dubok i legitiman na više načina". 
"Mnogo je građana bilo nesretno zbog životnih neprilika u kojima su se našli i osjećali su se kao da ih nitko ne sluša. Pretpostavljam da i ja imam prste u tome. Mjesecima nismo uspjeli odgovoriti na to i zbog toga preuzimam dio odgovornosti. Možda sam vam dao povoda da mislite da imam druge brige i prioritete, znam da sam neke od vas povrijedio svojim riječima'', poručio je, među ostalim, Macron. 

IZVOR  Vijesti HRT autor  D. M. https://vijesti.hrt.hr/477329/macron-pokusava-smiriti-bijes-zutih-prsluka

 

 
 
 
 
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.