Predsjednik Vlade na 7. sastanku šefova vlada zemalja srednje i istočne Europe i Narodne Republike Kine

SOFIJA 1

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u Sofiji sudjeluje na 7. sastanku šefova vlada zemalja srednje i istočne Europe i Narodne Republike Kine. 

Uz predsjednika Vlade su državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Zdravka Bušić, državna tajnica u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Nikolina Brnjac i potpredsjednica Hrvatske gospodarske komore za graditeljstvo, promet i veze Mirjana Čagalj.
Predsjednik Vlade prisustvovao je svečanosti otvorenja gospodarskog, trgovinskog i financijskog foruma i otvorenju izložbe o postignućima u lokalnoj suradnji između zemalja srednje i istočne Europe i Narodne Republike Kine, a sudjeluje i na plenarnoj sjednica šefova vlada država srednje i istočne Europe i Narodne Republike Kine.Po završetku plenarne sjednice održat će se svečanost potpisivanja ugovora/sporazuma o suradnji između zemalja srednje i istočne Europe i Narodne Republike Kine za razdoblje 2018.–2021. Tom prigodom potpisat će se i sporazumi između Republike Hrvatske i Narodne Republike Kine.
 
Državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Zdravka Bušić potpisat će Program suradnje na području obrazovanja između Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Ministarstva obrazovanja Narodne Republike Kine za razdoblje 2018.–2021. godine te Program suradnje na području zdravstva Republike Hrvatske i Ministarstva zdravstva Narodne Republike Kine za razdoblje 2018.–2021. godine. 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.