Pripreme za sastanak na vrhu između SAD-a i Sjeverne Koreje

Pripreme sastanka na vrhu

U okviru priprema za sastanak na vrhu između američkog predsjednika Donalda Trumpa i sjevernokorejskog predsjednika Kim Jong-una, u New Yorku su se sastali državni sekretar SAD-a Mike Pompeo i Kim Jong-chol, potpredsjednik Centralnoga komiteta Komunističke partije Sjeverne Koreje.

 Na radnoj večeri blizu sjedišta Ujedinjenih naroda Pompeo je ponovio stajalište Amerike, o nužnoj potpunoj, provjerljivoj i nepovratnoj denuklearizaciji Korejskoga poluotoka. Na Twitteru Pompeo je prije sastanka koji će se nastaviti danas objavio .

. "Dobra radna večera s Kim Yong-cholom u New Yorku. Odrezak, kukuruz i sir na meniju,"

Predstavnica za medije Bijele kuće Sarah Sanders je u srijedu izjavila, da SAD još uvijek imaju zadršku vezano uz sastanak predsjednika Donalda Trumpa i kolege iz Sjeverne Koreje Kim Jong-una 12. lipnja u Singapuru.

Trump je sastanak na vrhu proteklog tjedna najprije otkazao radi nekih izjava predstavnika Sjeverne Koreje, ali nakon pomirljivih tonova iz Pjongjanga ipak se predomislio..

Sljedeći tjedan Trump će ugostiti japanskog premijera Shinza Abea, a prošlog tjedna ugostio je predsjednika Južne Koreje Moon Jae-ina, koji se u subotu radio rješavanja sastanka na vrhu neočekivano sastao s kolegom iz Sjeverne Koreje i ponudi mu I svoje sudjelovanje u pregovorima. 0bje zemlje svoja će izaslanstva imati i u Singapuru

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.