Srušio se srpski vojni avion

Srušio se srpski vojni avion

U srijedu oko 9 sati kod Kovačice, u blizini Pančeva, srušio srpski vojni avion "Super galeb".  U padu aviona jedan pilot ratnog zrakoplovstva Vojske Srbije je poginuo a drugi je prevežen u bolnicu, prenose beogradski mediji.

Na mjesto nesreće odmah su upućeni helikopteri Vojske Srbije kako bi pomogli u pronalaženju i zbrinjavanju pilota. Jedan pilot je preminuo, a drugi je helikopterom prevezen u bolnicu VMA s teškim ozljedama.

 

Pad se dogodio tijekom letačka obuka

U zrakoplovu su tijekom redovite letačke obuke bili pilot i kopilot koji su se katapultirali, ali s ipak pogubnim posljedicama po pilota. U ministarstvu obrane Srbije listu Kurir su potvrdili da se nesreća dogodila, te da je "u tijeku prikupljajnje svih neophodnih informacija" i zbog toga ne mogu navesti više detalja. Na mjesto nesreće odmah su upućeni helikopteri Vojske Srbije kako bi pomogli u pronalaženju i zbrinjavanju pilota.

Major Robert Kaloci je preminuo na mjestu, a kopilot major Aleksandar Matić je helikopterom prevezen u bolnicu VMA s teškim ozljedama, ali u stabilnom i svjesnom stanju. – Bio sam kod kuće kada se začuo prestanak rada motora aviona i vidio sam da su se dva pilota katapultirala. Na licu mjesta se može vidjeti i krater – rekao je D. B. iz Kovačice za beogradske medije. Prije nešto više od godinu dana, 7. travnja 2017. godine, avion istog tipa srušio se nedaleko od Šapca, prilikom čega su oba pilota poginula. Očekuje se priopćenje ministarstva obrane.

vecernji.hr/HIA.com.hr
foto:screen youtoobe

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.