Ana Brnabić ne očekuje naročite rezultate Vučićevog posjeta Zagrebu

Srbijanska premijerka Ana Brnabić izjavila je da ne očekuje naročito velike rezultate posjeta srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića Zagrebu, ali očekuje da posjet prođe bez problema i da se dijalog nastavi.


Brnabić: Srbija pruža ruku

 

U ovom trenutku ne čini mi se da imamo dijalog, imamo Srbiju koja pruža ruku, ali s druge strane ne čujemo da su na dijalog spremni. Očekujem da počne dijalog i da posjet prođe u najboljem redu. To mi je u ovom trenutku važno, rekla je Brnabić.

Njezina je ocjena da je srbijanski predsjednik još jednom pružio ruku i otišao u Hrvatsku, iako je tom posjetu prethodila atmosfera nevjerojatna za jednu članicu EU, prenosi agencija Tanjug.

Brnabić je ocijenila kako nije u redu da nekog državnika pozovete u posjet, da on na to pristane i da onda imate onakvu reakciju kao što ste imali. Danas imamo čak i prosvjede u Zagrebu, rekla je Brnabić ustvrdivši kako nije bilo zapaljive retorike iz Srbije, već da su pojedini političari samo reagirali na nevjerojatne izjave iz Zagreba te da je Srbija uvijek spuštala loptu.

Brnabić naglašava kako nijedna srbijanska vlada dosad nije učinila više za hrvatsku nacionalnu manjinu od vlade koju je donedavno vodio Aleksandar Vučić te da je ispunjeno sve što je dogovoreno deklaracijom koju su u Subotici (u lipnju 2016.) potpisali Vučić i Grabar Kitarović.

HRT/HIA.com.hr
foto:

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.