Mladi Roko Blažević pobjednik je Dore 2019. - publika i žiri bili su jednoglasni

Mladi Roko Blažević pobjednik je Dore 2019. - publika i žiri bili su jednoglasni

Dora 2019. ima pobjednika. Statua Dore Ivice Propadala otišla je u ruke 18-gorišnjeg Spičanina Roka Blaževića koji je pobijedio s pjesmom "The Dream", čiji su autori Jacques Houdek, Andrea Čurić i Charlie Mason.

Sa „Snom“ Roko odlazi u Tel Aviv u svibnju, gdje će nas predstavljati na Eurosongu. Mladi Spličanin iznimnog glasa pobijedio je s maksimalnim brojem glasova publike i žirija, a drugoplasirana pjesma  je "The Tower of Babylon", koju je pjevala Solinjanka Lorena Bućan s 18 bodova. Treće mjesto pripalo je Luki Nižetiću i pjesmi "Brutalero", s 13 bodova.

Nagradu Roku Blaževiću uručio je veleposlanik Izraela Ilan Mor koji mu je na tečnom hrvatskom jeziku poručio: „Roko, Izrael vas čeka“.. 

Kao najveći gubitnici pri samom dnu liste po broju glasova na svačije iznenađenje Lidija Bačić, Domenika, Lea Mijatović, Jure Brkljača i Kim Verson

Prije proglašenja pobjednika, na pozornici se popela i Vanna, koja je Hrvatsku predstavljala na Eurosongu 2001. godine s pjesmom "Strings Of my Heart." Na opatijskoj pozornici zapjevali su i Mia Negovetić i Dino Jelusić izvevši nekoliko pjesama koje su predstavljale Hrvatsku na Eurosongu.

FOTO: HRT

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.