Barokne večeri završile uz dodjelu nagrada i koncert nagrađivanih učenika GŠV

Barokne večeri završile uz dodjelu nagrada i koncert nagrađivanih učenika GŠV

Žiri Festivala, u sastavu, dr. sc. Zdenka Weber, predsjednica, prof. Dada Ruža, članica, mr. sc. Davor Matačić, član, prof. Predrag Šantek, član, maestro Mats Liliefors, profesor emeritus iz Švedske, član, odlučio je da su dobitnici nagrada 48. Varaždinskih baroknih večeri, sljedeći znanstvenici, ansambli i solistI:

Nagrada "Ivan Lukačić " koja se dodjeljuje za muzikološki rad i najviši izvodilački domet ansambla pripala je:za muzikološki rad gospodi Enniu Stipčeviću (višestruko nagrađivan na Festivalu za svoj rad) i Dariu Poljaku za njihov rad na reizdanju i transkripciji (u kojoj su sudjelovali studentice i studenti prof. Stipčević s kolegija "čitanje transkripcije i redaktura starije glazbe", šk. godina 2010/11) 5. samostalne zbirke Franceska Sponga Uspera "Salmi vespertini" za četiri do deset glasova, dvije violine koja je izvedena 24. rujna od strane vokalnog ansambala "Projekt Lazarus", "Solista orkestra Libera Classica" i dirigenta Darijana Ivezića.Za najviši umjetnički domet ansambla, nagrada "Ivan Lukačić" dodijeljena je Vokalnom ansamblu "La Fonteverde" i članovima "Orkestra Libera Classica", koncert održan 22. rujna, za izvođenje madrigala Claudia Monteverdija. Nagrada "Josip Murai" za najbolju interpretaciju dodijeljena je violinistu Sretenu Krstiću za izvedbu solo violine Vivaldijevih četiriju koncerta "Godišnja doba" na koncertu održanom 30. rujna. Zagrebačkih solista. Dodjela nagrada upriličena je u gradskoj vijećnici u Varaždinu, a potom je već po tradiciji održan i cjelovečernji koncert nagrađivanih učenika Glazbene škole u Varaždinu s Varaždinskim komornim orkestrom. Davor Bobić najavio je Švedsku kao sljedeću zemlju partnera.

Koncert je trajao više od dva sata, jer u varaždinskoj Glazbenoj školi iz godine u godinu broj nagrađivanih učenika raste.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.