Kuščević o nekretninama: Ni u jednom trenutku nisam ništa skrivao, u medijima je hrpa fotomontaža i čistih laži

KUŠĆEVIĆ

Ministar uprave Lovro Kuščević gostovao je večeras u Dnevniku Nove TV i pokazao dokumente o svojim nekretninama i porijeklu imovine, zbog kojih je u zadnje vrijeme dospio u fokus javnosti. Na pitanje voditelja o tome je li se u vezi s time čuo s predsjednikom Vlade koji je kazao da očekuje neke odgovore, ministar Kuščević kazao je da je sa premijerom svaki dan u kontaktu. 

"Imam povjerenje predsjednika Vlade"
 
"Naravno da smo se čuli", kazao je Kuščević, nastavljajući: "Rekao sam mu istinu, istinu i samo istinu. Radi se o konstrukcijama, montažama, hrpi lažnih dokumenata, netočnih fotomontaža koje se puštaju u medije, recikliranju teme iz 2009. godine kad sam bio općinski načelnik Nerežišća. Detaljno sam o tome izvještavao i PNUSKOK. Sve sam objasnio 2009. godine. I legalnost i porijeklo imovine. Također, donošenje prostornog plana bilo je predmet inspekcijskih nadzora", ustvrdio je ministar uprave. 
Kazao je da od Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa nije dobio obavijest da je uzet u obradu te je odbio komentirati druge ministre i pitanja njihovih nekretnina."Ne mogu komentirati druge ministre, međutim ja svoju imovinu ni u jednom trenutku nisam skrivao. Imam najstariju imovinsku karticu od 2009. godine".Upitan za broj nekretnina koje posjeduje, ministar Kuščević poručuje: 
"Imam dvije nekretnine, ako mislimo na kuće. Obiteljsku kuću u kojoj živim i malu kuću od 60 kvadrata u kojoj živim kada ljeti iznajmljujemo tu kuću. Od ostalog  imam građevinska zemljišta, pašnjake, šume itd. Dakle, samo dvije kuće. One su evidentirane od prvog dana moga mandata. Nije postojala namjera skrivanja. Sve je transparentno, otkad imam te nekretnine, sve je evidentirano u karticama, svi to mogu vidjeti na internetskim stranicama", naglašava ministar, dodajući da za sve uredno plaća doprinose i pristojbe.
 
Recikliranje starih tema
 
Ustvrdio je da se radio  fabriciranju starih tema, što čine uvijek isti ljudi, od vremena kad javnosti, kao načelnik općine još nije bio niti interesantan."Danas se to reciklira", ponovio je. Naveo je da nema vremena za prijave tih ljudi i da mu je bitna hrvatska javnost. 
"Dogodilo se da sam zaboravio evidentirati u katastru, kuća ima svoj broj i evidentirana je. Bio sam općinski načelnik u vrijeme kad sam dobio uporabnu dozvolu, dvoje djece, bavio sam se razvojem općine", rekao je ministar, nastavljajući da pola Hrvatske nije upisano u katastar, ali da to, naravno nije opravdanje.
 
Angažirao sam geodeta i predao zahtjev
 
"Angažirao sam geodeta, 13. lipnja sam predao zahtjev, a ukoliko bude pokrenut prekršajni postupak, postupit ću prema odluci suda", poručio je.Dodao je da predsjednik Vlade ima u njega povjerenje,  a naročito će, kad mu podastre dokumente, vidjeti da se radi o čistim lažima i fotomontažama."Moralna odgovornost zbog prekršaja postoji, žao mi je zbog toga, ali to nije razlog za nešto više od prekršajne odgovornosti. Ponavljam, nije bilo skrivanja, sve kuće imaju građevinsku i uporabnu dozvolu, propustio sam to evidentirati prije deset godina, a sad će to biti ispravljeno", zaključio je ministar Lovro Kuščević. Ministar je komentirao i objavu kandidature za predsjednika Miroslava Škore, napominjući da je Hrvatska parlamentarna demokracija te bi za proširenje predsjedničkih ovlasti iziskivalo promjene Ustava i velikoga broja drugih zakonskih propisa.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.