XXI. kongres hotelijera, retrospektiva turističke 2018. godine

XXI. kongres hotelijera, retrospektiva turističke 2018. godine

XXI. kongres hotelijera u organizaciji Udruge poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske (UPUHH) održati će se 28. i 29. studenoga 2018. godine u Sheraton Zagreb Hotelu kao svojevrsna retrospektiva tekuće turističke godine. Pokrovitelji kongresa su predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, Ministarstvo turizma i Grad Zagreb.
Na kongresu će ministar turizma Gari Cappelli predstaviti rezultate hrvatskog turizma u ovoj godini, dok će dekanica Fakulteta za turistički menadžment u turizmu iz Opatije, Dora Smolčić Jurdana predstaviti aktualno stanje u hotelijerstvu Hrvatske.

Teme panel rasprava prvog dana kogresa su: "Overtourism – Otvaranje s gradonačelnicima", na kojem će predstavnici hrvatskih i europskih gradova govoriti o izazovima s kojima se hotelijeri susreću u odnosu na turizam; "Migracije 21. stoljeća: Potraga za prilikom", na kojemu sudjeluju predstavnici veleposlanstava; "Plaće u hotelijerstvu", uvod u panel raspravu dat će Susanne Kraus Winkler, iz HOTREC-a, predstavljanjem studije plaća u hotelijerskom sektoru u Hrvatskoj i Europi.
Drugi dan kongresa počinje prezentacijom "Budućnost turizma: Rast kroz održivost" koju će izložiti Daniela Angelina Jelinčić iz Instituta za razvoj i međunarodne odnose, poslije čega će uslijediti panel rasprava uz predstavnike ministarstava i udruga. Na sljedećoj panel raspravi "Sinergija hotelijerstva i kreativnih i kulturnih industrija" kao uvod bit će prikazan film "Najduži dan u životu arhitekta", a u raspravi će sudjelovat predstavnici iz područja kulture, filma, glauzbe, dizajna i arhitekture. (UPUHH

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.