Eno-gastro projekt "Vino uz žlicu" u zagrebačkom Aperitivo baru

vino

Eno-gastro projekt "Vino uz žlicu". Predstavljen je u zagrebačkom Aperitivo baru.Tim projektom  promiče se sljubljivanje vina  s kuhanim jelima čime do sada na gastro sceni nitko nije bavio. U pripremi šest sljedova  kuhanih jela sudjelovali su  Podravkini majstori kulinarstva Dražen Đurišević, Zlatko Sedlanić i Zoran Delić. Kao uvod u tu gastro svečanost posluženi su  pjenušci Grasecco i Francesca a nakon slastice likeri iz Drinkoteke, Medica, Lješnjak i Suha šljiva.

Počelo se sa Zagorskom juhom, koju je pratio  Škrlet Ilovčak iz berbe 2017.  Štrukle u juhi  bile su uz Pinkert Rose 2017.  Rižoto s plodovima mora  spojen s kontinentalnim Trdenićevim Pinotom bijelim 2017, a Gulaš od divljači raskošno se "zalilo" sa šest godina odležanim Polettijevim Cabernet sauvignonom. "Njezino Veličanstvo" Sarmu  popratila je  crna kupaža Miraz Cuvée 2015.  Feravina.  Čokoladnu slasticu popratila su dva voćna vina Raak - od tri vrste crnog ribiza i dvije sorte višnje.

Sudionici te manifestacije, pedesetak novinara i gastro stručnjaka nakon glasovanja odlučili su da je najbolja kombinacija vino Poletti Cabernet sauvignon 2013 uz Gulaš od divljači sa začinima Vegeta chilli, Maestro papar i Maestro lovor.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.