U Briselu predstavljena kandidatura Varaždina za Europsku prijestolnicu mladih

U Briselu predstavljena kandidatura Varaždina za Europsku prijestolnicu mladih

U sjedištu Europskog foruma mladih / European Youth Forum u Briselu u četvrtak je predstavljena kandidatura Grada Varaždina za Europsku prijestolnicu mladih 2021 godine. Pod nazivom Varaždin UNTER CONSTRUCTION 2021 dvanaestorici članova međunarodnog žirija projekt su predstavili zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica i Nino Preložnjak, koordinator projekta, a u pratnji Kaje Pavlinić, članica tima za provedbu projekta. 

 U predstavljaju naglašeno je kako je projekt radio tim mladih, a podržan je od predsjednice Republike Hrvatske, predsjednika Vlade RH te ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Podršku su dali i Savjet mladih Grada Varaždina i Mreža mladih Hrvatske, Tehnološki park Varaždin, Act grupa, Varaždinska županija, Studentski centar Varaždin, Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, Agencija za mobilnost i programe EU, Rijeka 2020, Udruga gradova, Hrvatska zajednica županija, Ured za ravnopravnost spolova, Sindikat biciklista i drugi, no najveća prednost projekta su mladi iz Varaždina i okolice koji su svi dali svoj doprinos u osmišljavanju programa za 2021. godinu.

 Uspješno smo predstavili kandidaturu i projekt na kojem se radi već više mjeseci. Žiri je pohvalio prezentaciju i predstavljanje, a do konačne odluke moramo još malo pričekati. S velikim nadama očekujemo proglašenje jer se moramo usmjeriti na mlade i sadržaje i potrebe koji oni imaju, a kako bismo svi zajedno gradili Varaždin, pa onda i Hrvatsku zaslužujemo temeljenu na europskim vrijednosti i nasljeđu kojemu pripadamo. Ova titula bila bi nam veliki poticaj u daljnjim planovima i radu – izvijestila je zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica.

 U utrci za su laskavu titulu uz Varaždin ostali su još gradovi Nikozija sa Cipra, Kalpeida iz Litve i Kišinjev iz Moldavije. Proglašenje rezultata bit će na svečanosti 21. studenoga 2018. u Novom Sadu. Službena stranica kandidature jewww.varazdin2021.eu gdje se nalazi detaljan program i koncept kandidature i programa. 

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.