Ministrica kulture primila je u nastupni posjet veleposlanika Savezne Republike Njemačke u Republici Hrvatskoj Roberta Richarda Klinkea

ministrica kulture

Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek primila je 20. studenoga, u nastupni posjet veleposlanika Savezne Republike Njemačke u Republici Hrvatskoj, Roberta Richarda Klinkea i voditelja Odjela za kulturu i savjetnika za politiku u njemačkom veleposlanstvu Arnea Hartiga.    
U uvodnom dijelu sastanka veleposlanik Klinke istaknuo je dobru kulturnu suradnju između Hrvatske i Njemačke koja će se još više intenzivirati u zajedničkoj godini predsjedanja Europskom unijom, s naglaskom na jako partnerstvo i neke zajedničke projekte. Također je izrazio zanimanje za projekt Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture. Posebno se zahvalio ministrici na podršci Ministarstva kulture u rješavanju statusa Goethe instituta u Zagrebu.

 Ministrica je dosadašnju kulturnu suradnju između dviju zemalja ocijenila raznolikom i uspješnom, koja se odvija direktnom suradnjom institucija i razmjenom rezidencijalnih boravaka umjetnika, preko rada mješovitih komisija do zaštite i očuvanja kulturne baštine te sudjelovanja na festivalima i sajmovima knjiga. Uz ministricu su sastanku prisustvovale pomoćnica ministrice zadužena za međunarodnu kulturnu suradnju dr. sc. Iva Hraste Sočo, voditeljica Službe za bilateralnu i multilateralnu kulturnu suradnju Iva Mostarčić i viša stručna savjetnica nadležna za Njemačku Edita Guberina.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.