Proizvod mladog Karlovčanina uskoro na američkom tržištu

Proizvod, igrača konzola MAKERbuin,  19.godišnjeg Karlovčanin Alberta Gajašak Amazon će plasirati na američkom i svjetskom tržištu. Gajašak je sudjelovao na nedavno održanom sajmu u Las Vegasu i već prvog dana , očito planirano – prvi gost na štandu bio mu je skaut Amazona.
Prošlog tjedna u Las Vegasu 51. put održao se CES, najveći svjetski tehnološki spektakl na kojem je gotovo 4000 izlagača predstavilo više od 20.000 novih gadgeta i kojeg je posjetilo 180.000 zaljubljenika u digitalnu budućnost. Osim tehnoloških giganata poput Googlea, Samsunga, Intela i drugih koji na CES-u definiraju bitne industrijske trendove za godinu pred nama, događaj u Las Vegasu ujedno je i najveća svjetska izložba ponajboljih startupa iz cijelog svijeta, pa tako i iz Hrvatske.

Izum mladog Karlovčanina

Kako piše Večernji list, između čak osam tisuća prijavljenih startupa, na CES-u je, naime, nastupilo njih čak 900, među kojima je bio i karlovački CircuitMess iza kojeg stoji 19-godišnji genijalac Albert Gajašak. Mladić je osmislio igraću konzolu MAKERbuinu koju je najprije potrebno sastaviti da bi se njome doista moglo i igrati, stjecanjem temeljnih znanja iz mehanike, elektronike, matematike i programiranja. Veliki uspjeh Gajšak je ostvario već prvog dana sajma, kada mu je – očito planirano – prvi gost na štandu bio skaut Amazona.

Upoznavši se detaljno s MAKERbuinom, izrazio je izravan interes za suradnju pa je tako izvjesno da će Amazon postati distributer ovog hrvatskog proizvoda za američko, a onda i globalno tržište. Gajšaku su predstavljeni uvjeti koje mora ispuniti da do toga dođe te su dogovoreni daljnji pregovori odmah po završetku CES-a.

poslovni.hr/HIA.com.hr
foto: BUG

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.