Čestitka gradonačelnice Grada Čakovca Ljerke Cividini u povodu Međunarodnog praznika rada

Čestitka gradonačelnice Grada Čakovca Ljerke Cividini u povodu Međunarodnog praznika rada

 U povodu 1. svibnja, Međunarodnog praznika rada, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini uputila je čestitku u kojoj stoji:  

 „Poštovane sugrađanke i sugrađani!  

Pravo na rad, uz primanja od rada od kojih se može pristojno živjeti te podizati obitelj, temeljno je ljudsko pravo. Ono se danas podrazumijeva, no do sadašnjeg stanja došli smo nakon stoljeća i pol teške i pogibeljne borbe. Na demokratskom Zapadu, čiji je Hrvatska dio, osmosatni radni dan, pravo na godišnji odmor, porodiljni dopust, mirovina te poštena plaća dio su svakodnevice. Procesi koji se odvijaju u današnjem svijetu pokazuju da ništa nije vječno te da se stečena prava mogu reducirati ili potpuno ukinuti. Pokazuju nam to aktualni ratovi, migrantske krize, demografska situacija... Sve to društvo stavlja na kušnju te najavljuje izazovna i turbulentna vremena. I u našoj zemlji postoje obitelji koja ne zarađuju dovoljno za normalni život, koja iz svojih primanja ne mogu školovati djecu.

Kao gradonačelnica našeg Čakovca, duboko sam zahvalna za sve sugrađane koji u našoj zajednici njeguju i provode nepokolebljivu predanost u zaštiti prava i borbe za dobrobit svih radnika, kao i naše lokalne ekonomije. Ponosna sam na sve one koji potiču osjećaj jedinstva i ponosa, ali se u svim projektima, naporima i idejama pridružuju svima nama kojima je cilj osiguravanje poštenih plaća, sigurnih radnih uvjeta te mogućnosti za rast i napredovanje, kako postojećoj radnoj snazi, tako i onima koji na tržište rada tek dolaze. Nastavimo zajedno graditi budućnost u kojoj će svaki pojedinac moći svojim radom ostvariti primjerenu plaću, dostojanstvo i jednakost u uvjetima rada i zapošljavanja, ali i u kojoj se na odlazak iz našeg Čakovca neće ni pomišljati, već će jedina opcija biti ovdje nastaviti graditi i rasti. Tada ćemo moći reći da živimo u pravednom i istinski slobodnom društvu kojem svi težimo.  U ime Gradske uprave i mojih suradnika te svoje osobno, želim vam sretan 1. svibnja, Međunarodni praznik rada. 

Gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini“

           

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.