Mahkey ovaj tjedan započinje mini turneju po regiji

Mahkey je mladi glazbenik koji uspješno spaja grunge i sevdah, a s producentom Rejhanom Okanovićem snimio je kantautorski album "Osobni karton izbjeglice" - emotivnu ispovijest o žudnji za slobodom, vlastitim domom, toplinom doma i ljudskim zagrljajem. Mini turnejom po Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini predstavit će svoj prvi studijski album.

Sve započinje u Mostaru 25. siječnja u Omladinskom kulturnom centru Abrašević. Bit će mu to prvi nastup u Mostaru, a na pozornici je spreman kroz pjesme ispričati svoju životnu priču. Drugi dan, 26. siječnja slijedi nastup u Splitu u Baraki, a u subotu, 27. siječnja Dubrovnik će moći slušati Mahkeyja u Lovebar-u. Turneju nastavlja 2. veljače u Tuzli u Bazi,  tjedan dana kasnije, 9. veljače, u Puli nastavlja s predstavljanjem albuma u El Resistance. Priču završava u Požegi, 10. veljače u Beer ti&a-u. 

Album "Osobni karton izbjeglice" otvara singl "Samo nek se sevdah vrati" koji nas oduševljava svojom riffoidnošću i žestinom, a ujedno nas emotivno uvodi u cijelu priču. Na albumu se nalaze i ostali singlovi, snažna balada "Kada ljubav zavija", "Na slobodi", grunge poslastica "Nedodirljiva", te emotivna suradnja s klapom Orebić na pjesmi "Povratak domu". 
 Dizajn albuma je zapravo ovitak samog izbjegličkog kartona, cijeli materijal je sniman u Orebiću, mjestu koje je Mahkeyu postalo novi dom u izbjegličkim danima. Album je dostupan na svim streaming servisima i u fizičkom obliku, a objavljen je pod etiketom Croatia Recordsa.

Foto: Karla Maturina

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.