Olimpijac Jurišić snima spot sa Belanom i priželjkuje medalju

Olimpijac Jurišić snima spot sa Belanom i priželjkuje medalju

Filip Jurišić priželjkuje Olimpijsku medalju! Proizlazi tako iz plana priprema kojeg je predstavio hrvatski jedriličarski reprezentativac i član splitskog Mornara. 

Tri puta će do Olimpijskih igara boraviti u Marseilleu kako bi se što bolje upoznao sa regatnom stazom u svojoj kategoriji ilca 7.

“Pripreme kreću 17. svibnja i sastavljene su od dva ciklusa po tri i jednog od dva tjedna u Marseilleu, a vrijeme izmedju toga provest ću doma u kratkom predahu od treninga”, izjavio je Filip Jurišić koji ne krije najviše ciljeve:

“Iako od prošlogodišnjeg Europskog prvenstva nemam plasman medju prva tri, siguran sam da ću ovog ljeta u Marseilleu biti na svojoj najvišoj razini i tada, nema dvojbe, bit cu spreman za glavni cilj - medalju!”.

Na tome putu Filip Jurišić je svjestan kako ga čeka puno rada, no ima i vrhunski tim oko sebe koji će mu biti snažna potpora. 

“U Marseille ide trener Jozo Jakelić, ali sa nama i član JK Mornar Pavlos Kontides koji je predstavnik Cipra te naš zajednicki fizio Dario Karamatić, zatim team leader Marko Mišura i meterologinja Elena Cristofori”, otkriva Filip Jurišić.

“Još 2021. kada su se održavale Olimpijske igre u Tokiju, otišao sam u Marseilleu kako bih što bolje upoznao regatno polje. Nakon toga zajedno s cijelim timom provodim svaki slobodni termin u ljetnom periodu kako bi skupili što više informacija o svim mogućim izazovima vjetra na tom regatnom polju”, dodao je Jurišić.

Olimpijska regata u klasi ilca 7 starta 1. kolovoza i jedri se 5 dana, a šesti dan prvih 10 jedri “medal race” regatu koja nosi duple bodove. 

Prije samog početka priprema za Olimpijske igre, Filip Jurišić će nadolazećeg vikenda u Hvaru i akvatoriju Paklenih otoka prirediti još jedno iznenadjenje. Prvi Olimpijac sa Hvara bit će naime sudionik snimanja video spota za pjesmu Regata života koju će pjevati Neno Belan i koja će premijerno biti izvedena na Melodijama Jadrana u Splitu. No, i Jurišić i Belan će tek imati puno toga za reći o tom projektu.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.