Planet Art - komedija Ritina škola 13. travnja u Varaždinu, Posljednja Freudova seansa 16. travnja u Osijeku

Planet Art - komedija Ritina škola 13. travnja u Varaždinu, Posljednja Freudova seansa 16. travnja u Osijeku

U Varaždinu pogledajte jednu od najizvođenijih suvremenih komedija Planet arta! Ritina škola na rasporedu je u Varaždinu u Kinu Gaj, u subotu, 13. travnja u 20 sati.Rita je inteligentna, britka frizerka koja osjeća da joj u životu nešto nedostaje. Pravdan je toliko rezigniran da mu više ništa ne nedostaje. Ili je bar tako mislio dok nije počeo predavati na večernjem tečaju književnosti i tamo sreo Ritu.

“Sve je dokraja ispunjeno dinamikom misli i inteligentnih rečenica, frca humorom, a osobito glumačkom suigrom.” A. Tunjić, Vijenac

Čemu služi znanje?

Rita je inteligentna, britka frizerka koja osjeća da joj u životu nešto nedostaje. Pravdan je toliko rezigniran da mu više ništa ne nedostaje. Ili je bar tako mislio dok nije počeo predavati na večernjem tečaju književnosti…Ritina škola jedna je od najizvođenijih suvremenih komedija, a u produkciji Planet Arta adaptirana je za Hrvatsku. Priča a govori o tome što se događa kad se u ‘društvu znanja’ pojavi djevojka koja – ‘želi znati, želi shvatit, želi skužit…sve!!’? Što je znanje, zašto je ono uopće potrebno i čemu ono služi ‘u zemlji u kojoj su zatvori puni doktora i profesora’… samo su neka od pitanja s kojima se njih dvoje susreću, svaki sa svoje strane katedre, na tečaju književnosti koji ih oboje mijenja. Ritina škola govori o tome kako znanje utječe na čovjeka i njegov pogled na svijet, ali i o tome koliko  društvo utječe na znanje i na potrebu za njim.

Willy Russell je za Ritinu školu dobio nagradu Lawrence Olivier za najbolji dramski tekst 1980. godine. Ulaznice dostupne u suvenirnici Varaždinskih vijesti na Korzu pored Kina, Trg kralja Tomislava 7 ili online

Tjedan dana kasnije, u Osijeku pogledajte predstavu Posljednja Freudova seansa u Osijeku - filozofski triler o potrazi za smislom


U psihološkom trileru Posljednja Freudova seansa svjedočimo neočekivanom susretu ateista Sigmunda Freuda i vjernika C. S. Lewisa u njihovoj strastvenoj potrazi za odgovorom na pitanje „Postoji li Bog?"

Osijek, Kino Urania, utorak, 16. travnja u 19 sati

U potrazi za smislom

Godina je 1939. Europa tone u kaos Drugog svjetskog rata, a mi svjedočimo neočekivanom susretu ateista Sigmunda Freuda i vjernika C. S. Lewisa I njihovoj strastvenoj raspravi u potrazi za smislom.

U neminovnom srazu dvaju svjetonazora, ova dva velika uma čije je mišljenje i djelovanje uvelike oblikovalo današnji svijet, sukobljavaju se oko pitanja Postoji li Bog?. Tijekom jednoipolsatne gorljive potrage za smislom imamo priliku zaviriti i u njihove osobne životne priče koje su ishodišta njihovih uvjerenja, ali i dvojbi.

Ova drama, bogata promišljanjima o smislu života, postavlja kompleksna pitanja o našoj civilizaciji i našem o današnjem vremenu, ali i o vječnoj potrebi čovjeka da objasni svijet i pronađe smisao.

Posljednja Freudova seansa dobila je 2009. godine prestižnu nagradu Off Broadway Alliance.

P
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.