Ovacije na premijernoj projekciji Mayalesova Katran Sessionsa u punoj Kinoteci

Ovacije na premijernoj projekciji Mayalesova Katran Sessionsa u punoj Kinoteci

U punoj Kinoteci bend Mayales premijerno je prikazao svoj Katran session. Prijatelji, kolege, novinari i obožavatelji došli su zajedno s Mayalesima obilježiti početak slavlja njihove velike obljetnice - 30. rođendan benda. Naime, ove godine navršava se okruglih trideset godina otkako je Mayales prvi puta nastupio uživo, a Katran Sessions savršen je način da demonstriraju svu svoju glazbenu veličinu. 
Petar Beluhan i ostatak benda sinoć su nagrađeni ovacijama publike kojoj su se u kratkom govoru i posebno zahvalili.

Katran sessions je ekranizaciji njihovih intimnih nastupa snimljenih u sklopu omiljenog kompleksa Katrana, lokaciji za koju je Mayales osobito vezan još od 2014. godine.

Film Mayales Katran Sessions 1&2 objedinjuje sessione iz 2018. odnosno 2022. godine, u kojima bend izvodi pjesme sa svojih aktualnih albuma, Simbol za sunce i Domovina. Režiju filma potpisuje Radislav Jovanov Gonzo. Film je realiziran uz pomoć velikog tima suradnika i prijatelja s kojima Mayales gradi svoj autentični izričaj svih ovih godina.

''Uvijek govorim da smo najponosniji na video ekranizaciji naših pjesama snimljenih upravo na Katran Sessionsima, snimanima od 2018. godine, što smo djelomično i objavljivali posljednjih godina. Tamo smo se mogli izražavati kao istinski bend, uživo i u okruženju koje nama odgovara, u opuštenoj atmosferi i vrhunskoj produkciji kakvu volimo i kakvu naše pjesme traže. Ideja za film nametnula se sama po sebi, već zbog činjenice da je isti tim sudjelovao u stvaranju svih tih sessiona – dakako, predvođeni Gonzom, ali i našim studijskim i koncertnim producentima Pavlom Miholjevićem i Jurom Ferinom, odnosno Ivanom Božanićem i Igorom Ivankovićem. U takvom okruženju mogli smo izvoditi i one drage pjesme koje su zahtjevnije - a manje radiofonične, zbog čega nisu imale priliku doći do etera kao singlovi.'', rekao je Petar Beluhan.

Glazbeni film Katran Sessions Live premijerno će biti prikazan u petak 27. listopada 2023. u 20 sati na You Tube kanalu Aquarius recordsa. Isti dan izaći će i posljednji singl Mayalesa sa albuma Domovina "Nema me ovdje".

Uz članove benda premijernoj projekciji prisustvovale su i brojne poznate osobe - glazbenice iz benda Meritas, Natali Dizdar, Max Juričić, Aljoša Šerić, Nenad Borgudan iz grupe Detour i brojni drugi.

Foto: Filip Bušić

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.