Neki to vole vruće rasprodali Tvornicu kulture i napravili retro tulum koji je spojio sve generacije

Neki to vole vruće rasprodali Tvornicu kulture i napravili retro tulum koji je spojio sve generacije

Legendarni Neki to vole vruće sinoć (20. listopada) su u zagrebačkoj Tvornici kulture povodom proslave 35 godina karijere, napravili retro tulum o kojem će se još dugo pričati!
Odlična atmosfera, prepuna Tvornica i omiljene pjesme koje znaju sve generacije bili su idealan recept za savršen provod. Koncert za koji se tražila karta više namamio je i neka poznata lica među kojima su bili Sanja Marinko i Zec (Novi Fosili), pjevač Jacques Houdek, kantautorica Lea Dekleva, televizijske voditeljice Uršula Tolj, Ida Hamer i drugi.

Jimi i Šomi dočekani su uz ovacije publike i koncert otvorili novom pjesmom "Prolaze dani" koja već tjednima ne silazi s radijskih top lista. Odmah nakon uslijedila je i jedna od omiljenih - "Medu moj i šećeru" koja je 'rastopila' publiku u Tvornici i teleportirala ju u drugo vrijeme, vrijeme jeans generacije...

U narednih nešto više od dva sata, Tvornica je ostala u tom vremenu šarenila, sjaja i samo dobrih vibracija kroz koje su nas proveli fantastično raspoloženi Jimi, Šomi i njihov bend. Na pozornici su im se u nekoliko navrata pridružili i gosti: saksofonist Ivica Premelč, puhači Zvonimir Bajević, Antonio Geček, Mario Bočić i Marin Ferketin, a šlag na torti bio je nastup Šomijeve kćeri Domenike koja je otpjevala "Opasan plan".

35 godina karijere iznjedrilo je ogroman broj hitova pa su se na raskošnoj setlisti našle "Djevojko", "Reci da", "Zagrli me nježno", "Ti  nisi žena za sva vremena" i druge, a vruća atmosfera došla je do točke ključanja na "Bojler"! Regularni dio koncerta završio je s "Kakva noć", a bend je uz gromoglasni pljesak namamljen na bis na kojem su uslijedile pjesme koje su u potpunosti raspametile rasplesanu publiku: "California", "Teška vremena" i "Jeans generacija".

Nakon ovakvog velikog finala i skandiranja publike, bend nije imao izbora nego vratiti se na još jedan bis na kojem su još jednom, prema željama publike izveli "Bojler".

Sinoćnji nastup grupe Neki to vole vruće pokazao je da je duh "jeans generacije" i dalje itekako živ te da su Vrući jednako aktualni i vatreni kao i na početku svoje karijere. Preostaje reći samo "kakva noć"....

Foto: Filip Bušić

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.