Tajči, hrvatska glazbenica s američkom adresom, predstavlja novu pjesmu "Holding Out My Hand"

Tajči, hrvatska glazbenica s američkom adresom, predstavlja novu pjesmu "Holding Out My Hand"

Tatjana Tajči Cameron već godinama oduševljava svjetsku i domaću publiku kvalitetnim pjesmama. Sad predstavlja svoj novi singl "Holding Out My Hand" na kojom joj se pridružio Moti Giladi, nagrađivani izraelski glazbenik, scenski umjetnik i glumac. Ovaj duet je ujedno i glazbena najava njihova koncerta koji će održati 11. listopada u Lisinskom.

Pjesmu su napisali Tatjana Tajči Cameron i Steve Leslie, a sve je producirao i aranžirao Scott Alan Mulvahill. Ovaj tim izvrsnih glazbenika zajedno ima osvojene 22 Grammy nagrade, a u stvaranju pjesme sudjelovali su i umjetnici iz "grada glazbe", Nashvillea. Cijelu priču vizualno prati videospot u režiji Marka Zeljkovića – Zelje, a sniman je u Zagrebu i Nashvilleu. 

"Glavna poruka pjesme je da ne treba ne upirati prst nego pružiti ruku. To je tako u međuljudskim odnosima, između nacija i onda kad se ne razumijemo. Bolje je pružiti ruku i saslušati, reći tu sam i idemo pronaći rješenje, nego tražiti krivca", rekla je Tajči.

"Holding Out My Hand" nosi prekrasnu poruku o razumijevanju i prijateljstvu, a upravo tu poruku će nositi i koncert Tajči i Motija, kojim će se obilježiti 75. obljetnica osnivanja Države Izrael i 26 godina diplomatskih odnosa između Hrvatske i Izraela. Tajči i Moti Giladi zapjevat će uz pratnju simfonijskog orkestra HRT-a kojim će ravnati maestro Alan Bjelinski. 

"Bit će to predivan i jedinstven koncert. Poruka koju želimo prenijeti je prijateljstvo, nada i jedinstvo", rekao je Moti Giladi. 

Tajči na ovim prostorima ponajprije pamtimo kao pobjednicu tadašnje Jugovizije u Zadru s pjesmom "Hajde da ludujemo", te po osvojenom visokom 7. mjestu na Pjesmi Eurovizije u Zagrebu 1990. godine. Napustila je Hrvatsku 1992. godine i otišla u SAD gdje je nastavila s glazbenim i scenskim usavršavanjem, pojavljujući se povremeno u mjuziklima i na televiziji u Los Angelesu.

Danas se bavi glazbom, pisanjem i coachingom, a iako već desetljećima s obitelji živi u Americi, srce je često dovede do Hrvatske. Upravo je u svom rodnom gradu, Zagrebu, predstavila i svoju posljednju knjigu, emotivnu ispovijest "(Ne)Slomljena".

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.