Završen 16. Jazz&Blues festival: Energična Zdenka Kovačiček publici priredila nezaboravan doživljaj

Završen 16. Jazz&Blues festival: Energična Zdenka Kovačiček publici priredila nezaboravan doživljaj

U organizaciji Turističke zajednice grada Vodica od 21. do 23. srpnja održan je 16. Vodice Jazz & Blues Festival. Tijekom tri festivalska dana predstavili su se poznati hrvatski glazbenici.

Manifestaciju je svojim nastupom otvorila mlada skladateljica, klaviristica i pjevačica Lana Janjanin sa svojim kvartetom kojeg čine Marko Ferlan na basu, Niek de Bruijn na bubnjevima te Darko Sedak-Benčić na trubi.

Druge večeri nastupio je priznati hrvatski gitarist Vedran Božić & All Stars Band koji su Vodičanima i njihovim gostima pripremili repertoar Claptonovih najvećih blues uspješnica pod nazivom - CREAM of CLAPTON. All Stars Band sastavljen je od vrhunskih glazbenika - Vedran Božić, Tomas Krkač, Slavko Pintarić Pišta i Gojko Tomljanović. Vedran Božić više je puta proglašavan najboljim hrvatskim gitaristom svih vremena, a gitaru je počeo svirati gitaru još ranih 60-ih u pop rock grupama kao što su Roboti, Zlatni akordi, Time, Parni valjak, Telefon Blues Band. Ono sa čim se Božić uistinu može pohvaliti je i to da je jednom zasvirao i sa legendarnim Hendrixom.

Najviše publike privukla je legenda hrvatske glazbe, prva dama jazz scene, Zdenka Kovačiček koja je odsvirala završni nastup Festivala.
Na Vodičkom jazz & blues festivalu uvijek je rado viđeni gost, Zdenka je nastupala četiri puta. Svojim prepoznatljivim, snažnim i prekrasnim glasom uljepšala je posljednji dan festivala zajedno sa Greenhouse blues bandom koji, osim tradicionalnijeg rhythm 'n' bluesa, pokriva i mnoštvo ostalih glazbenih pravaca srodnih bluesu, popularnijih ritmova i stilova poput rocka, funkyja, soula, new orleansa itd., ali i vlastiti autorski repertoar.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.