Prometno rješenje izazvalo pobunu kod dijela Varaždinaca

PROMETNO RJEŠENJE ZA KUČANSKU RAMPU

"Kučanska rampa" prometna je rak-rana grada Varaždina već više od 50 godina. Gradska vlast prvi put ima projektnu dokumentaciju za izgradnju podvožnjaka koji bi trebao spojiti dva, prugom odvojena, dijela grada. No, 200-tinjak stanara dignulo se na nogejer ne žele podvožnjak.

Ono što je trebalo biti rješenje koje su čekali godinama, za ove je stanare nastavak agonije.

- Od sredine 70-ih godina mi smo građani drugog reda, jer nama je zatvaranjem rampe ostao samo jedan pothodnik za pješake i bicikliste, rekla je Biserka Keliš, stanarka Primorske ulice.

Mještani Wissertove ulice prvi su na udaru ako se probije podvožnjak.

- Prvih 10 kuća nema izlaz uopće na cestu, da ne pričamo o buci, zagađenju zraka, a i izlasku iz podvožnjaka na suprotnu stranu Supilovu ulicu, gdje postoji brdo problema, rekla je Mirjana Mach, stanarka Ulice Adolfa Wisserta.

- Mi sad svaki dan proživljavamo dramu kad ulazimo i izlazimo iz dvorišta. Vrata se ne mogu otvoriti u sekundi. Za to vrijeme iza mene je pet auta, onaj peti već trubi i tako svaki dan. Možete zamislit kak će to biti kad se promet podupla u Supilovoj, kaže Petar Mesić, stanar Ulice Frana Supila.

Stanari nude alternativu. Podvožnjak vide 200-tinjak metara niže, kao spoj Svilarske i Ulice Julija Merlića.

- Tko će odgovarati ako ovo rješenje neće funkcionirati. Nije napravljena prometna studija koja je osnovni faktor da se definira količina vozila koja će ići na Frana Supila i je li ta ulica može uopće primiti taj promet, pita se Josip Juras, stanar Ulice Adolfa Wisserta.

- Našim rješenjem, ne planira se suženje Supilove ulice. Supilova se ne križa s drugim ulicama, ne prekida se podvožnjacima ili nečim sličnim, rekao je Igor Mrak, dipl. ing. građ./projektant podvožnjaka "Wissertova - Supilova".

Žele priliku da svoje probleme i ideje iznesu gradonačelniku.

Priča je daleko od kraja. Pa se Varaždinci trebaju pomiriti da će branik kod "Kučanske rampe" još neko vrijeme više biti spušten, nego u zraku.

IZVOR: HRT

POVEZNICA: https://vijesti.hrt.hr/hrvatska/dugoocekivano-prometno-rjesenje-izazvalo-pobunu-kod-dijela-varazdinaca-11318679

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.