U Londonu održan event "Hrvatska kroz povijest-kontesa Nera"

U Londonu je u ponedjeljak 5.ožujka održan iščekivani gala event „Hrvatska kroz povijest – kontesa Nera“. Događaj je okupio brojne Hrvate iz dijaspore ali i Britance, ugledne poduzetnike i zaljubljenike u Hrvatsku te predstavnike diplomatskog zbora u Velikoj Britaniji.

Event je održan u Caledonian Clubu a organizator je Hrvatski svjetski kongres (HSK).

Svečanost je predvodila Mira Prakatur, predsjednica Hrvatskog svjetskog kongresa Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske te Zlatko Šešet, iz Odbora za kulturu i šport Hrvatskog svjetskog kongresa.

Na ovom veličanstvenom eventu prisustvovali su dogradonačelnica Grada Zagreba Olivera Majić,  veleposlanik RH u Ujedinjenom Kraljevstvu Igor Pokaz, Ivana Shiell, ispred Hrvatske turističke zajednice, Ured u Londonu, ​Željka Krhač ispred Agencije za investicije i konkuretnost te brojni drugi gosti koji su uz središnju temu promoviranja bogatog povijesnog i kulturnog nasljeđa Hrvatske, također razmatrali i poduzetničke ideje koje povezuju dijasporu i domovinu.

Organizaciju eventa podržala je i Turistička zajednica Grada Zagreba, a Zagreb je posebno predstavljen i kroz sudjelovanje Počasne satnije Kravat pukovnije, povijesna postrojba koja uživa izuzetnu popularnost diljem Hrvatske te aktualizira povijesne početke kravate, jedinstvenog hrvatskog doprinosa svjetskoj kulturnoj baštini. Gala eventu je prisustvovao i  sam zapovjednik Kravat pukovnije, Željko Matejčić.

Hrvatska domovina kravate

U sklopu programa, prikazan je i film „350 godina od preustroja Royal Cravates“, kojim se uzvanike i dodatno upoznalo o činjenici da je Hrvatska domovina kravate, što je vidno oduševilo brojne Britance koji su se te večeri odazvali ovom gala eventu. Priči o kravati, pridružio se i Rohan Moorthy, iz uprave grada Londona, koji je govorio o povijesti ulaska kravate u  britansku visoku modu.

Posebnu modnu poslasticu u sklopu eventa, priredila je Mihaela Marković, mlada modna dizajnerica iz Zagreba koja u svojim unikatnim modnim kombinacijama spaja hrvatsku tradiciju pletenja, s urbanim i modernim elementima.

HIA.com.hr
foto:Zvonimir Zvacki

Djelomično oblačno

24°C

Zagreb

Djelomično oblačno

Vlaga: 77%

Vjetar: 6.44 km/h

  • 21 Srp 2018

    Grmljavina 27°C 16°C

  • 22 Srp 2018

    Grmljavina 23°C 15°C

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.