Ostavština Mirka Novosela inspiracija je za sve današnje i buduće košarkaše, to je jedan od stupova hrvatskog sporta

Ostavština Mirka Novosela inspiracija je za sve današnje i buduće košarkaše, to je jedan od stupova hrvatskog sporta

Predsjednik Vlade Andrej Plenković na komemoraciji za legendarnog hrvatskog košarkaškog stručnjaka Mirka Novosela prisjetio se i vlastitih dječačkih dana i popularnosti košarke kojoj je Novosel pridonio te poručio:
"Košarka koju je Mirko razvijao postala je fenomen. Nema tog djeteta koje nije dolazilo u to doba u Dom sportova i jedva čekalo svaku Ciboninu utakmicu. To su bili neponovljivi trenuci," ocijenio je premijer, istaknuvši Novoselove zasluge prilikom organizacije Univerzijade, ali i nastupa hrvatske vrste na OI u Barceloni 1992.  " Mirko Novosel je taj sportski uspjeh pretočio i u opći graditeljski uspjeh u ovom gradu", kazao je. 
"Dovesti Univerzijadu 1987. u Zagreb je bilo pretvoriti sportsku infrastrukturu u ono po čemu je zagrebački sport danas poznat. Napraviti ulaganja koja omogućuju mladim generacijama da se bave različitim sportovima na način kakav je prije bio nezamisliv", nastavio je Plenković.  

Uvrstiti hrvatsku košarku na olimpijski turnir 1992. godine bilo je ravno diplomatskom čudu

"Uspjeti uvrstiti hrvatsku košarkašku reprezentaciju na olimpijski turnir u Barceloni svega osam mjeseci nakon međunarodnog priznanja je ravno diplomatskom čudu", naglasio je predsjednik Vlade, dodavši da je u tom trenutku Novosel uživao prijateljstvo i povjerenje najvećih sportskih autoriteta.  "To su trenuci zbog kojih mladi danas žele igrati košarku, ocijenio je premijer. 
Podsjetio je da je Novosel bio i pomoćnik ministra zadužen za sport te je i tu ostavio svoj trag. 
"Mirkova ostavština inspiracija za sve one koji će i danas i u budućnosti igrati košarku, jer je to jedan od stupova hrvatskoga sporta, hrvatskoga društva i zaista nasljeđe koje je ostavljeno generacijama", zaključio je predsjednik Vlade, dodavši da mu, uime cijele Vlade na tome zahvaljuje.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.