Stručni skup i tečaj za nacionalne suce i instruktore nordijskog hodanja

Stručni skup i tečaj za nacionalne suce i instruktore nordijskog hodanja

 U subotu 22. i nedjelju 23. travnja u Varaždinu u prostorima VI. MO na Banfici je u organizaciji Hrvatskog saveza nordijskog hodanja i Udruge nordijskog hodanja i pješačenja Drava iz Varaždina organiziran 3. Stručni skup i tečaj za nacionalne suce i instruktore nordijskog hodanja  INWA.   

Na skupu je sudjelovalo tridesetak Instruktora i jedan Master instruktor nordijskog hodanja te pet kandidata za nacionalne Suce nordijskog hodanja. Bilo je to prvo okupljanje nakon tri godine  s ciljem edukacije, provjere znanja, vještina i metoda rada. Zadovoljstvo sudjelovanja u radu stručnog skupa isticali su gotovo svi prisutni jer poslije tri godine održalo se po prvi puta okupljanje Instruktora i Master Instruktora u RH. Iako su dobivene informacije bile poticajne, korisne i neophodne sudionici su predavačima postavljali brojna pitanja i naravno dobili stručne odgovore. Svaki stručni skup ima zadatak provjeravati i dopunjavati znanje iz nordijskog hodanja od strane HSNH u cilju razvoja nordijskog hodanja kao najbrže rastuće sportsko rekreativne aktivnosti na dobrobit osoba svih dobnih skupina.

Pošto je na  INWA konvenciji održanoj u Zagrebu u listopadu 2022. godine promoviran novi Priručnik o nordijskom hodanju na današnjem skupu je tridesetak Instruktora iz RH imalo prilike čuti i u praktičnom dijelu na provjeri vještina i metode rada primijeniti stečeno znanje. Na kraju dana su voditelji skupa: Davorin Antonić prof. INWA nacionalni trener i Krešimir Ritz Viši sportski trener INWA instruktor polaznicima ove edukacije uz čestitke i zahvale na dosadašnjem radu podijelili certifikate koji vrijede iduće tri godine.

Drugi dan skupa edukaciji i polaganju ispita pred Komisijom HSNH petero nordijskih hodačica  i nordijskih hodača je uspješno završilo tečaj te se pridružilo grupi od 19 Sudaca nordijskog hodanja u RH. Ovaj broj je temelj za razvoj nordijskog hodanja u sportskom smislu, odnosno za organiziranje natjecanja na nacionalnoj razini pod nazivom PRVENSTVO HRVATSKE U NORDIJSKOM HODANJU. Podsjećamo da je Udruga Drava organizator drugog kola ovog natjecanja koje će se 06.05.2023. s početkom u 9 sati održati u Trakošćanu. Organizator HSNH i Udruga Drava očekuju pedesetak natjecatelja na 5 ili 10 km za žene i muškarce svih dobnih skupina. Na tom će natjecanju novi suci dobiti priliku da se dokažu i na terenu.

Puni dojmova, novih znanja i vještina podjelom certifikata novim Sucima i zahvalom organizatora našem sponzoru VI. MO i njegovom predsjedniku Josipu Kahlini završio je 3. Stručni skup Instruktora i Master Instruktora nordijskog hodanja.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.