Odlukom Vlade da osigura novac za varaždinski balirani otpad, Općini Trnovec Bartolovečki ušteđen je jedan cijeli godišnji proračun

Odlukom Vlade da osigura novac za varaždinski balirani otpad, Općini Trnovec Bartolovečki ušteđen je jedan cijeli godišnji proračun

Odlukom Vlade da osigura novce za varaždinski balirani otpad, Općini Trnovec Bartolovečki ušteđen je jedan cijeli godišnji proračun 
HDZ Varaždinske županije i četiri kandidata na koalicijskoj listi HDZ-HNS-HSLS-HSU-HDS za III. izbornu jedinicu predvođeni nositeljem liste i županom Varaždinske županije, Anđelkom Stričakom, nastavljaju s intenzivnim obilaskom svih dijelova Varaždinske županije te skupovima na kojima je odaziv uvijek iznad očekivanja.

Posljednji je tako održan u Zamlaci u Općini Trnovec Bartolovečki u kojoj je, naglasio je Stričak, realiziran cijeli niz investicija.

- I u ovoj je općini odrađen cijeli niz investicija - u obje škole, na županijskim cestama, električnim i vodovodnim mrežama i dr. Međutim, manje je poznato da je Vlada premijera Plenkovića rješavanjem u 100 postotnom iznosu tzv. varaždinski balirani otpad, uštedjela općini Trnovec Bartolovečki minimalno jedan ukupni godišnji proračun. Naime, u balama se nalazio i otpad iz općina: Trnovec Bartolovečki, Sveti Ilija, Petrijanec i Vinica. Da su te općine morale snositi trošak zbrinjavanja svojih bala, morale bi se kreditno zadužiti. To je sada iza nas, a pred nama je izazov izgradnje novog vrtića - najavio je Stričak.

Na skupu je bio i ministar gospodarstva i održivog razvoja te 5. na listi Damir Habijan. Poručio je članovima stranke koji ih izbor očekuje za par dana.

- Građani će 17. travnja doista morati birati između dvije političke hrvatske, s jedne strane politike kontinuiteta ove Vlade i vladajuće većine u ovih osam godina koja je bila prožeta brojnim izazovima i politike nestabilnosti. Ova je Vlada svojim mjerama, svojim djelovanjem, uspješno prebrodila te izazove. Očekujemo i u nastavku, u našem programu za naredni mandat da ćemo se i s budućim izazovima uspješno nositi, a s druge strane je druga politička hrvatska koja se na neki način prokazala u ja bih rekao kontinuitetu politike oporbe, koja je već neko vrijeme na djelu, a sada posebno naglašena, a to su zapravo demagogija floskule i u posljednje vrijeme izraženo vrijeđanje i agresija - kazao je Habijan.

Gradonačelnik Novog Marofa i 10. na listi, Siniša Jenkač, upozorio je na veliku opasnost koju svojom retorikom donosi predsjednik Milanović koji se otvoreno stavio na čelo oporbe.

- Kršitelj Ustava svojom retorikom gura Hrvatsku u izolaciju te dalje od zapadno europskih zemalja i vjerujte da to nije prošlo nezamijećeno u Europskoj uniji. Iako to možda izgleda kao njegovo trabunjanje, u zbilji je zaista opasno. Zato ne smijemo dopustiti da nakon 17. travnja on i njegovi sljedbenici dođu u situaciju da njegova trabunjanja postanu službena politika izvršne vlasti ove zemlje - upozorio je Jenkač.

Dugogodišnji uspješan načelnik Općine Gornji Kneginec i 14. na listi, Goran Kaniški, ponovio je kako je bilo teško općinama i gradovima provoditi projekte i investicije kada je premijer bio Milanović jer je on tada konstantno smanjivao financijska sredstva za.

- Dolaskom Andreja Plenkovića na mjesto premijera prije osam godina gradovi i općine prodisale su punim plućima. Najbolji dokaz toga su brojne investicije koje su otada realizirane u mojoj ali i vašoj općini - završio je Kaniški.

Okupljene je pozdravio i predsjednik Općinske organizacije Općine Trnovec Brtolovečki, Tin Jurak, a svoju je potporu dala i načelnica Verica Vitković koja je također stigla na skup.

Nositelj liste HDZ-a i koalicijskih partnera za III. izbornu jedinicu
Anđelko Stričak

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.