Premijer u Sinju: Hrvatska teži pomirbi, a Vučić se mora suočiti s istinom da je Srbija bila agresor

SINJ

Po dolasku u Sinj na svečanosti u povodu 303. Sinjske alke, predsjednik Vlade odgovarajući na novinarska pitanja naglasio je da su se obilježavanje 23. obljetnice Oluje i Sinjska alka ove godine sretno spojile."Sjajan dan! Bilo je vrlo dostojanstveno i lijepo danas u Kninu na 23. obljetnici Oluje", rekao je Plenković, dodavši kako je poseban događaj dolazak u Hrvatsku izraelskog zrakoplovstva.
 
Hrvatsko-izraelsko partnerstvo
 
Ocijenio je kako je to jedan snažan signal partnerstva između Hrvatske i Izraela.
"Naša odluka o nabavi višenamjenskih borbenih zrakoplova je bitno digla naše bilateralne odnose na višu razinu i drago mi je da je moj posjet Izraelu u siječnju 2017. rezultirao ovako dinamičnom suradnjom".
 
Rat se vodio na teritoriju Hrvatske, a ne na teritoriju Srbije
 
Komentirajući izjavu srpskog predsjednika Aleksandra Vučića podsjetio je kako je već danas u Kninu rekao da Hrvatska želi politiku pomirbe, politiku suradnje, dobrosusjedsku politiku. "Da bismo to mogli bitno je da se suočimo s prošlošću, poručio je predsjednik Vlade, rekavši da je bitno utvrditi istinu. 
"A mi jako dobro znamo da se, na žalost, rat vodio na teritoriju Hrvatske, a ne na teritoriju Srbije", naglasio je premijer i podsjetio kako je Miloševićev velikosrpski režim izvršio agresiju na hrvatski teritorij."Oluja je", istaknuo je, "taj proces okupacije hrvatskih teritorija okončala.Mirna reintegracija hrvatskog Podunavlja došla je 1998. i zaokružila našu teritorijalnu cjelovitost, a što se izjave tiče i usporedbi koje se odnose na holokaust "što je previše, previše je", rekao je Plenković.

Uživam u Sinjskoj alci
 
Premijer je izrazio oduševljenje atmosferom u Sinju i cijeloj Cetinskoj krajini u povodu 303. Sinjske alke na koju i inače rado dolazi. "Uživam u Alci svaki put kad ovdje dođem i veselim se uspjesima naših alkara, rekao je premijer i napomenuo kako je upravo s gvardijanom fra Petrom Klapežom razgovarao o pripremama za blagdan Velike Gospe.
"Sinj je veliko marijansko svetište u kojem imam puno prijatelja i veselim se svakom dolasku", zaključio je predsjednik Vlade.Nakon završetka alkarskih nadmetanja predsjednik Vlade čestitao je slavodobitniku 303. Sinjske alke Josipu Čačiji.

Oblačno

24°C

Zagreb

Oblačno

Vlaga: 55%

Vjetar: 22.53 km/h

  • 15 Kol 2018

    Oblačno 25°C 15°C

  • 16 Kol 2018

    Djelomično oblačno 25°C 16°C

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.