Učeničke zadruge zagrebačkih osnovnih škola po prvi put u središtu grada – na Zrinjevcu

učeničke zadruge

Trebalo je proći punih 15 godina pa da se  već tradicionalna Smotra učeničkih zadruga, iz školskih dvorišta preseli u središte grada. U najljepšem gradskom parku u Zagrebu, na  Zrinjevcu. je tako 29. svibnja sve žagorilo od radosnih dječjih glasova i oduševljenih Zagrepčana koji su se divili učeničkoj maštovitosti i spremnosti da uče za praktičan život ili čak za svoje eventualno buduće poduzetništvo,jer jedna od praktičnih strana zadrugarstva je i to rano učenje za budući samostali rad.

Vlasta Kovačević Hercog, iz Osnovne škole Otona Ivekovića, koordinatorica je događanja,Evo što je izjavila:

-Ovajput smo se konačno izborili da možemo naše djelovanje predstaviti svome gradu. Učeničke zadruge postoje u Hrvatskoj jako dugo. Imamo 61 zadrugu samo u Zagrebu, što nije malo. Odmah smo iza Splita koji ima 62 i  mislim da je bilo vrijeme da nas se vidi,  jer imamo što pokazati. Iza toga je vrijeda rad profesora i učenika.Zadruge se bave proizvodnjom uporabnih i ukrasnih predmeta, a postoje i tradicionalne zadruge koje se bave poljoprivredom.

Veselo je jer prodajemo, pravi smo mali poduzetnici, a uzbudljivo je  jer čitav taj proces nastajanja naših proizvoda je  rezultat jednog timskog rada tako da je to zaista učenje za budućnost, rekla je Vlasta Kovačević Hercog.

Vedro

19°C

Zagreb

Vedro

Vlaga: 66%

Vjetar: 11.27 km/h

  • 18 Kol 2018

    Djelomično oblačno 27°C 17°C

  • 19 Kol 2018

    Djelomično oblačno 28°C 17°C

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.