Varaždinska sortirnica prva je u probnom radu

Varaždinska sortirnica prva je u probnom radu

Ovog tjedna, na temelju svih potrebnih dokumenata, suglasnosti i dozvola Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja RH, sortirnica Varaždin provodi probni rad kako bi se uvjerila u funkcionalnost i specifičnosti postrojenja koje je instalirala Kompanija Tehnix u novim halama.

Objekat je posjetio varaždinski gradonačelnik dr.sc. Neven Bosilj, koji je potom izjavio: Do ​​kraja ove sedmice bit će izveden probni rad sortirnice u sklopu kojeg će se razvrstati odvojeno prikupljena plastika i odvojeno prikupljen papir od korisnika usluga Grada Varaždina i okolnih općina. Prema dostupnim podacima, u Hrvatskoj je do sada izgrađeno devet sortirnica, a niti jedna još nije u funkciji. Iako je Grad Varaždin posljednji započeo izgradnju sortirnice, mi smo praktički prvi koji je krenuo u fazu probnih radova. Vjerujem da ćemo već u oktobru raspisati tender za upravnika sortirnice i da ćemo najkasnije od novembra do decembra imati upravnika sortirnice kome ćemo isporučiti sve reciklabilne komponente koje naši sugrađani odvoje: papir, plastike, tekstila i metala.

Tokom probnog rada prikupljaju se vrijedni podaci o količini otpada i funkcionalnosti samog postrojenja i njegovih kapaciteta s različitim vrstama otpada.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.