Smješten u jednoj od najstarijih palača u gradu, Nacionalni umjetnički muzej u Odesi prije rata je čuvao više od 10 000 umjetničkih djela, uključujući slike nekih od najpoznatijih ruskih i ukrajinskih umjetnika s kraja 19. i ranog 20. stoljeća. Gradsko vijeće Odese objavilo je video na kojem se vide oštećeni prozori i ruševine.  U ulici u blizini muzeja napad je ostavio rupu duboku nekoliko metara. Prema gradskim dužnosnicima, tamo je jedna osoba ozlijeđena. Kako je rekao guverner, svih pet ozlijeđenih osoba iz cijelog grada je hospitalizirano.

U ruskom napadu tijekom ceremonije dodjele priznanja vojnicima ukrajinske 128. brdsko-jurišne brigade poginulo je 28 vojnika, a 53 su ranjena

28 vojnika je poginulo, a 53 su ranjena u ruskom napadu u nedjelju tijekom dodjele nagrada vojnicima ukrajinske 128. brdsko-jurišne brigade, objavio je ukrajinski zastupnik Mihailo Volinec. Predsjednik Volodymyr Zelensky zahtijeva kaznenu istragu.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski smatra da se " incident mogao izbjeći " i zahtijeva kaznenu istragu. "Svaki vojnik u zoni sukoba zna kako se ponašati na otvorenom i kako osigurati svoju sigurnost", rekao je.

Mnogi vojni stručnjaci također upozoravaju da se ceremonija ne bi trebala održati u području gdje postoji veliki rizik od ruskih napada. Kako ističu, ukrajinski časnici trebaju biti svjesni da ruski dronovi cijelo vrijeme nadlijeću područje i prate aktivnosti ukrajinske vojske.

Ukrajinska vojska nije objavila mjesto napada. Jedan od ruskih blogera navodi da je riječ o selu Dimitrovo na južnom bojištu, koje je Ukrajina 2016. preimenovala u Zarične, prenosi BBC.